Witam! Gdzie mo¿na za³o¿yæ L7 ?
Jaki to koszt teraz jest ?Pytam bo nie wiem czy warto , mam teraz hi fi professional/
Witam! Gdzie mo¿na za³o¿yæ L7 ?
Jaki to koszt teraz jest ?Pytam bo nie wiem czy warto , mam teraz hi fi professional/
Nie mam pojêcia, gdzie mo¿na za³o¿yæ. Ja te¿ szuka³em kogo¶, kto mi za³o¿y, ale wszyscy, którzy siê tym zajmuj± proponowali mi po prostu rozbudowanie audio na nieoryginalnych czê¶ciach. W koñcu szwagier powiedzia³, ¿e bez problemu ogarniemy sami temat. Kupi³em wszystkie potrzebne czê¶ci i za³o¿yli¶my. Nie ma du¿o roboty i rozbierania.
mi te¿ proponowano zmiane na inne! 7000k !Mysle ze samemu wysz³oby taniej!
Ile trzeba wymieniæ g³o¶ników?Czy wszystkie?Czy trzeba ci±gn±æ now± instalacje?
Jak to wygl±da jesli moge spytac?
Pozdr>
Faktycznie z t± cen±, to przegiêcie. Mnie firma BASSER zaproponowa³a za 6000k.
G³o¶niki musisz wymieniæ wszystkie, bo te standardowe, to zwyk³y charcz±cy papier.
Ja kupi³em komplet 13 szt. g³o¶ników (600z³) + wzmacniacz (900z³) + ca³± instalacjê (600z³)
Razem 2100z³, wiêc tragedii nie ma.
Gdyby¶ siê upar³, to mo¿esz nie kupowaæ instalacji, tylko wykorzystaæ swoj±, bo parametry przewodów s± takie same we wszystkich wersjach audio. No i oczywi¶cie do³o¿yæ brakuj±ce kable + ¶wiat³owód + wtyczki. Zale¿y, jak± masz instalacjê u siebie, tzn. ile masz g³o¶ników. Ja jednak optowa³bym za instalk± z L7. Wyjmujesz z niej, co Ci jest potrzebne i wpinasz w swoj±.
Gdyby¶ siê zdecydowa³, to powiem Ci co i jak po kolei zrobiæ.
Dzieki jak zkompletuje graty to napewno sie odezwe!
A gdzie kupowa³es g³osniki?
Na allegro widzia³em niby komplet ale 11szt. Sk±d 13? Maj± jakie¶ zostaæ stare?
Ostatnio edytowane przez Bezi ; 29-11-2012 o 10:09 Powód: B³êdy sk³adniowe i ortograficzne!!!
Fajnie by by³o gdyby¶ móg³ to opisaæ i wstawiæ na forum.
Mo¿liwe ze ze starych zostaj± subwoofery.
A po drugie prosi³bym bardzo o przy³o¿enie siê przy pisaniu postów.
Nie u¿ywasz du¿ych liter, gubisz je i robisz b³êdy. Nikt nie bêdzie tego za ciebie poprawia³.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odno¶nie funkcjonowania forum, wspó³pracy ...
Proszê o kontakt ze mn± .!
Wydawa³o mi siê, ¿e w którym¶ z tematów (niekoniecznie o L7) dok³adnie to opisa³em, ale oczywi¶cie postaram siê napisaæ poradnik, jak i co zrobiæ.
Skompletujê tylko za³±czniki i znajdê trochê czasu ... niebawem ...
Zrobione. Zapraszam:
http://7er.pl/showthread.php/27121-LOGIC-7-doposa¿enie
Wymieniasz wszystkie. Przede wszystkim subwoofery. S± najwa¿niejsze i to one robi± ca³± robotê w L7.
G³o¶ników jest 13 i ani jednego mniej:
- centralny na podszybiu - 1 szt
- przednie drzwi ("gwizdek" + g³o¶nik x 2) - 4szt
- subwoofery pod siedzeniami - 2szt
- tylne drzwi (1 g³o¶nik na drzwi) - 2szt
- tylka pó³ka ("gwizedk" + g³o¶nik x 2) - 4szt
pzdr
Ostatnio edytowane przez jaro_alfa ; 30-11-2012 o 09:22
Witam
Kupi³am ostatnio E65 2002 735i, niestety okaza³o siê ¿e nie ma ¿adnego wzmacniacza w baga¿niku za nawigacj±, zrobione jest obej¶cie. Radio przerywa, po w³±czeniu CD od razu prze³±cza siê na radio. Czy zamiast wzmacniacza Logic7 mogê do³o¿yæ jaki¶ inny wzmacniacz ? W menu nie mo¿na w ogóle sterowaæ d¼wiêkiem logic 7, dzwiêk jest mega p³ytki.