-
Początkujący Użytkownik
Jestem pracownikiem salonu dealerskiego seata i mitsubishi i powiem szczerze że nie jestem w stanie dostrzec różnicy podczas włączonych świateł dziennych a halogenów przy Mitsubishi ASX. Jedyna różnica jest taka że trzeba mieć włączone przynajmniej postojówki żeby uruchomić halogeny, a przy dziennych nie świecą się lampy tylne. To samo tyczy się SEAT'a dla przykładu Ibiza- świeci się żarówka świateł mijania, nieaktywna jest funkcja doświetlania zakrętów i nieaktywne są tylne światła pozycyjne oraz podświetlenie zegarów. Być może nie jest to zgodne z prawem w 100%, ale czy jest urządzenie które jest w stanie sprawdzić natężenie światła w halogenach, i czy jest ono na wyposażeniu każdego radiowozu. Jeżeli są w sprzedaży jako akcesoria, led'owe światła do jazdy dziennej( i nie mowie o philipsach za kilka stów) produkcji chińskiej, bez homologacji, a policjant nawet tego nie sprawdzi.. Ja wiem że nasze samochody są "gratką" dla policjanta, tylko czy ich świadomość jest na tyle rozwinięta że będą wiedzieć że to nie do końca zgodne z prawem.. Na szczęście mój "może przyszły teść" jest policjantem i będę miał źródło informacji!
A co z postojówkami w kierunkowskazach? Ktoś ma coś takiego w e38 przed FL?
Uprawnienia umieszczania postów