Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: [mechanika] Nie chce odpalic

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    F07 530D
    Witam, jak komp Ci wskazuje 50km to ja bym zaczął od dolania paliwa. Kumpel w e34 tds miał tak, że pewnego dnia po dłuższej podróży wskazywał mu ponad 100km do przejechania, a miał pusto w baku. Trzeba było cały układ odpowietrzyć, dolać paliwka i odpaliła bez problemu, pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    żadne
    Cytat Zamieszczone przez wiku
    napisz co dalej stwierdziłes. czy na zimnym silniku zapala? a na ciepłym nie?
    chodzi o to ze on wogóle nie odpala. Chociaz wcześniej jak byłem w trasie to na ciepłym palił odrazu a na drugi dzien jak silnik był zimny to ni cholery nie chciał odpalic... :medit:

A co jeszcze sprawdziłem to to ze paliwo z tego węza co dochodzi do filtra paliwa to leci na przekręconym zapłonie wiec pompka raczej ok. Podłączyłem spowrotem i odłączyłem ten taki półprzezroczysty co wychodzi z filtra i z filtra na włączonym zapłonie tez paliwo leci... dodam ze układ paliwowy został odpowietrzony (odpowietrzałem popuszczając te śruba na wtryskach) wiec o co moze chodzic!? POMOCY!!! :(

Początkujący Użytkownik Awatar marek2m
    BMW
    e38
    Może wkradł się błąd z czujnika wału czy też jakiegoś wałka rozrządu? Te czujniki lubią podobno czasami bez ostrzeżenia dać znać o sobie. Np. definitywnie paść.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    żadne
    Aha no i co jeszcze zapomniałem napisac to to ze jak próbuje ją odpalic to spaliny leca z rury wydechowej mimo to ze silnik nie startuje...

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    Witam
    Ja miałem podobny problem, o którym pisałem i po wymianie czujnika wału korbowego wszystko wróciło do normy :medit: .

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    żadne
    Cytat Zamieszczone przez szymek
    Witam
    Ja miałem podobny problem, o którym pisałem i po wymianie czujnika wału korbowego wszystko wróciło do normy :medit: .
    To pewnie u mnie bedzie to samo.... Powiedz mi ile taki czujnik kosztuje i gdzie go mozna dostac? No i czy można go wymienic samemu?

A czy masz pewność, że świece żarowe są sprawne, jeśli palił na ciepło, a nie chce na zimno, to może wskazywać na koniec świec ....

Zaawansowany Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez ELVIS
    nie wiem ,kolega tak miał i sie okazało ,ze w filtrze miał połowe wody ,wymienił filtr i wszystko działa ,ale sprawdz ta pompe co jest w baku bo to moze byc powód ,nie wiem który ,ale w skrzynce z bezp jest przekaznik od tej pompy mozna podpiąć na krótko i wtedy bedzie wiadomo ,mozesz tez lekko popuscic filtr paliwa ,i jak właczysz zapłon to musi sie z pod niego sączyc ropa,oczywiscie sobie wszystko pozasłaniaj bo moze pryskać
    a własnie z skąd ta woda w filtrze? ja ostatnio jak w sprinterze(CDI nie wiem czy to ważne) wymieniałem filtr(wiem ze nie to forum hehehe)to tez byla woda...czy to ropa tak chrzczona;/ chociaz tankowany jest na w dobrych stacjach
    .....XXX......

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    Ja mam inny silnik, ale do mnie ten czujnik kosztował ok 200 zł. A w serwisie ok 360 zł. Wymieniłem go sam nie wiem gdzie jest ten czujnik w twoim silniku.
    Pozdrawiam

Jeśli się mylę, to mnie poprawcie, ale w TDS-ie chyba takiego czujnika nie ma. Jedyne co jest to wtrysk ze sterowaniem. TDS to dość prosty motor, a przyczyny niesprawności mogą dotyczyć przede wszystkim świec żarowych, pompy dodatkowej w zbiorniku (jako takiej lub przkaźnika). Może najlepiej podłączyć autko pod komputer i odczytać błędy.

Uprawnienia umieszczania postów