Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 11

W±tek: Regeneracja KME Gold-kto¶ robi³?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Zaawansowany U¿ytkownik Awatar rosomak79
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    740i manual M60B40
    Sk±d
    Kraków

Regeneracja KME Gold-kto¶ robi³?

Witam,
    Dzi¶ pad³ mi reduktor najprawdopodobniej. W ogóle nie chce siê prze³±czyæ na lpg. Po pod³±czeniu pod kompa "ci¶nienie zbyt niskie".
    Map sensor (czujnik ci¶nienia) wymienia³em jakies pó³ roku temu. Ci¶nienie gazu oko³o 0,4 na kompie.
    Czy trudno zregenerowaæ taki reduktor? Kto¶ z Was mo¿e taki ju¿ regenerowa³ i podpowie na co zwróciæ uwagê ?
    Pozdrawiam

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Kup cewkê, zestaw regeneracyjny do reduktora, rozbierz go i wyczy¶æ. Ca³o¶æ to max 100z³.
    Jak nie zapomnê (albo kto¶ mi tutaj przypomni) to mam w telefonie zdjêcia wnêtrza Golda przed czyszczeniem i po. Nie uwierzycie...

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    e32 M60B30
    Sk±d
    Myszków
    A mo¿e zawór pad³. Masz wkrêcony w reduktor czy mo¿e za³o¿ony przed?
    Regeneracja jest pro¶ciutka.

Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    740i manual M60B40
    Sk±d
    Kraków
    Zawór? hmm, czy¶ci³em go jaki¶ czas temu i ¶miga³ super. By³ ca³y zasyfiony,ale po wymyciu ¶rodkiem do czyszczenia ga¼ników wygl±da³ jak nowy -:), zmierzam kupiæ zestaw do regeneracji reduktora, na alledrogo ..... jest tego pe³no i za 50z³ mo¿na ju¿ kupiæ taki zestaw.

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Przed czyszczeniem:

I po:

Przy okazji dorobi³em sobie proste wyj¶cia wodne, bo nie znalaz³em nigdzie takich do kupienia:

~ wys³ane poprzez Tapatalk

Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    740i manual M60B40
    Sk±d
    Kraków
    Hmm, no to rzeczywi¶cie syf jak cholera, zamawiam w taki razie zestaw i mo¿e równie¿ zrobiê fotorelacjê -:), ale to dopiero za 4 tygodnie .
    Po ca³ej operacji dam znaæ oczywi¶cie jak uda³a siê regeneracja.
    Pozdrawiam

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    e32 M60B30
    Sk±d
    Myszków
    Jak ju¿ bêdziesz robiæ regeneracjê to kup sobie metalowe kolanka (np takie http://allegro.pl/kme-kolanko-wodne-...304298106.html), plastyki lubi± pêkaæ i mo¿e byæ kuku. Zawór sobie sprawd¼ nawet jak go ju¿ czy¶ci³e¶ bo lubi± siê wieszaæ a najlepiej za³ó¿ zewnêtrzny.

Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    740i manual M60B40
    Sk±d
    Kraków
    Adrian1031, dziêki za radê- tak te¿ uczyni³em-zakupi³em od razu dwa metalowe kolanka -:), ten zawór to ja mam na wierzchu przy reduktorze. £atwy dostêp, bo jest zamocowany na górze reduktora.

Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    740i manual M60B40
    Sk±d
    Kraków
    Witajcie
    W sobotê zregenerowa³em reduktor, nie by³ a¿ tak bardzo zasyfiony. Po ca³ej operacji brak poprawy. Dzi¶ sprawdzi³em czujnik PS-01 ale jest sprawny. nie wiem o co chodzi.Na kompie pokazuje ci¶nienie 1bar rano, ale jak odpale samochód i siê rogrzeje to ci¶nienie leci do 0,2-0,3 bar i nawet autokalibracji nie zda¿e zrobiæ. Nie wiem ju¿ co robiæ . Chyba tylko nowy reduktor, albo uszkodzony sterownik.

Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    740i manual M60B40
    Sk±d
    Kraków
    Usterka zdiagnozowana i usuniêta-:), cewka przy reduktorze siê przegrzewa³a.Wymieniona i wszystko wróci³o do normy. Có¿, reduktor przy okazji zregenerowany - koszt nie wielki- a jest przynajmniej czysty i szczelny, bo ju¿ chyba puszcza³ p³yn na zewn±trz.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •