-
Zaawansowany U¿ytkownik
Regeneracja KME Gold-kto¶ robi³?
Witam,
Dzi¶ pad³ mi reduktor najprawdopodobniej. W ogóle nie chce siê prze³±czyæ na lpg. Po pod³±czeniu pod kompa "ci¶nienie zbyt niskie".
Map sensor (czujnik ci¶nienia) wymienia³em jakies pó³ roku temu. Ci¶nienie gazu oko³o 0,4 na kompie.
Czy trudno zregenerowaæ taki reduktor? Kto¶ z Was mo¿e taki ju¿ regenerowa³ i podpowie na co zwróciæ uwagê ?
Pozdrawiam
-
Smerf Czepialski
Kup cewkê, zestaw regeneracyjny do reduktora, rozbierz go i wyczy¶æ. Ca³o¶æ to max 100z³.
Jak nie zapomnê (albo kto¶ mi tutaj przypomni) to mam w telefonie zdjêcia wnêtrza Golda przed czyszczeniem i po. Nie uwierzycie...
-
Zaawansowany U¿ytkownik
A mo¿e zawór pad³. Masz wkrêcony w reduktor czy mo¿e za³o¿ony przed?
Regeneracja jest pro¶ciutka.
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Zawór? hmm, czy¶ci³em go jaki¶ czas temu i ¶miga³ super. By³ ca³y zasyfiony,ale po wymyciu ¶rodkiem do czyszczenia ga¼ników wygl±da³ jak nowy -:), zmierzam kupiæ zestaw do regeneracji reduktora, na alledrogo ..... jest tego pe³no i za 50z³ mo¿na ju¿ kupiæ taki zestaw.
-
Smerf Czepialski
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Hmm, no to rzeczywi¶cie syf jak cholera, zamawiam w taki razie zestaw i mo¿e równie¿ zrobiê fotorelacjê -:), ale to dopiero za 4 tygodnie .
Po ca³ej operacji dam znaæ oczywi¶cie jak uda³a siê regeneracja.
Pozdrawiam
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Jak ju¿ bêdziesz robiæ regeneracjê to kup sobie metalowe kolanka (np takie http://allegro.pl/kme-kolanko-wodne-...304298106.html), plastyki lubi± pêkaæ i mo¿e byæ kuku. Zawór sobie sprawd¼ nawet jak go ju¿ czy¶ci³e¶ bo lubi± siê wieszaæ a najlepiej za³ó¿ zewnêtrzny.
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Adrian1031, dziêki za radê- tak te¿ uczyni³em-zakupi³em od razu dwa metalowe kolanka -:), ten zawór to ja mam na wierzchu przy reduktorze. £atwy dostêp, bo jest zamocowany na górze reduktora.
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Witajcie
W sobotê zregenerowa³em reduktor, nie by³ a¿ tak bardzo zasyfiony. Po ca³ej operacji brak poprawy. Dzi¶ sprawdzi³em czujnik PS-01 ale jest sprawny. nie wiem o co chodzi.Na kompie pokazuje ci¶nienie 1bar rano, ale jak odpale samochód i siê rogrzeje to ci¶nienie leci do 0,2-0,3 bar i nawet autokalibracji nie zda¿e zrobiæ. Nie wiem ju¿ co robiæ . Chyba tylko nowy reduktor, albo uszkodzony sterownik.
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Usterka zdiagnozowana i usuniêta-:), cewka przy reduktorze siê przegrzewa³a.Wymieniona i wszystko wróci³o do normy. Có¿, reduktor przy okazji zregenerowany - koszt nie wielki- a jest przynajmniej czysty i szczelny, bo ju¿ chyba puszcza³ p³yn na zewn±trz.
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
- Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
- Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
- Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
-
Zasady na forum