Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 14

W±tek: BMW E32 Przesta³a chodziæ na bêzynie

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2007
    BMW
    BMW E32 730i
    Sk±d
    Jelenia Góra

BMW E32 Przesta³a chodziæ na bêzynie

Witam.
    Mój problem polega na tym ,¿e moja bumka przesta³a chodziæ i odpalaæ na bêzynie a na gazie normalnie.
    By³o tak ,¿e rano odpali³a bez ¿adnych problemów pochodzi³a z 5 minut i zgasi³em j± pó¿niej posta³a z 10 minut i odpali³a normalnie po 20 sekundach spad³a z obrotów i zgas³a dodam ,¿e dodawanie gazu nie pomog³o i tak silnik zgas³.
    Proszê o szybk± pomoc.Bo zawsze z rana odpala³a tylko na bêzynie dopiero pó¿niej prze³ancza³em na gazownika.Czy w tym modelu pompka dzia³a dopiero przy rozruchu czy wystarczy w³±czyæ zap³on.
    Bêdziesz Mia³ Wszystko
    BMW i reszta samochodów

wstrz±¶niêty nie zmieszany Awatar WojtekD
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    e38 728 iA
    Sk±d
    Warszawa
    Blog
    11
    A pompka paliwa jest OK ?

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E23/E38/E65
    Sk±d
    DZG
    Blog
    1
    Dokladnie - sprawdz jako pierwsze pompke paliwa.

Mogla sie zatrzec jezeli jezdziles na gazie a w baku miales malo paliwa.

Przy jezdzie na gazie powinno sie miec wystarczajaco benzyny - aby zapewnic wystarczajace smarowanie i chlodzenie pompy paliwa.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    E32 750 iA '91 M70B50
    Sk±d
    z fabryki
    Wymienia³em niedawno pompê w zbiorniku to wiem ¿e u mnie na pozycji 2 kluczka w stacyjce pompa pompowa³a paliwo - na 1 nie, tylko na 2, a pozycja 3 to odpalenie (to tak dla ¶cis³o¶ci ;) )

Pompa powinna pompowaæ z ci¶nieniem 3 atmosfer.
    us³ugi i bezpieczeñstwo IT
    BMW E32 750iA '91 (magia V12 ) | Ex: BMW E32 735i '87
    Honda VT 1100 chopper
    Schematy E32 (czytelna lista plików)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2007
    BMW
    2xE21, E53
    Sk±d
    Górki Wielkie
    Te¿ mam problem z benzyn± :( , a sprawa wygl±da nastêpuj±co:

Odpalanie na benzynie - Przekrêcam kluczyk w pierwsz± pozycjê i czekam chwile, przekrêcam w drug± pozycjê… silnik krêci i krêci i krêci… czasami z 5sekund… w koñcu zapala, ale w ogóle nie trzyma obrotów (~200-300obr/min), silnikiem szarpie i bez dodania gazu po chwili ga¶nie. :?

Odpalanie na gazie (niestety w zwi±zku z powy¿sz± sytuacj±) – Dok³adnie tak samo. Przekrêcam kluczyk w pierwsz± pozycjê i czekam chwile, przekrêcam w drug± pozycjê… silnik krêci i krêci i krêci… trwa to trochê d³u¿ej ni¿ na benzynie… w koñcu zapala. Jednak w tym przypadku obroty trzyma idealnie (instalacja gazowa z blosem)

Co ciekawe je¿eli przekrêcam kluczyk od razu w drug± pozycjê w jednym i w drugim przypadku prawie zawsze odpala na dotyk, jednak podczas takiego odpalania (z wiadomych wzglêdów) nie zawsze zga¶nie kontrolka ABSu.

Gdy odpalê ju¿ na gazie i podczas jazdy prze³±czê na benzynê samochód jedzie normalnie, ale problem znów powraca na wolnych obrotach, np. na ¶wiat³ach… 8/

Gdzie szukaæ przyczyny? :/ Proszê o pomoc

PS. Paliwa w baku mam zawsze 20/30litrów
    E21 315 04/1983 Opalgrün-metallic
    E21 318 09/1978 Iberischrot
    E53 X5 4.4i 09/2000 Stahlgrau-metallic

Vip Vip Awatar Wiktor
    Do³±czy³
    Nov 2007
    BMW
    EVO VIII
    Sk±d
    Kraków
    Ja bym zacz±³ od silniczka krokowego, spróbowa³bym na chwilê go zmieniæ na po¿yczony od kogo¶ sprawny i sprawdziæ czy to jego wina...
    Pozdrawiam
    Wiktor
    U¿ywajcie polskich znaków - jest ró¿nica czy robisz komu¶ ³askê czy laske.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Kafarek
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E32 750i
    Sk±d
    Tczew
    Blog
    2
    Panowie.. jak piszecie o problemach z autem zasilanym szambem, to piszcie chocia¿ jakiej generacji jest instalacja..

Generalizuj±c...

Je¶li instalka I gen i chodzi na LPG a na PB nie, to (w kolejno¶ci) sprawdziæ:

- bezpieczniki pomp
    - pompa paliwa (czy nie zatar³a siê le¿y)
    - regulator ci¶nienia paliwa (czy nie zapchany)
    - wtryski

Je¶li instalka I gen i p³ywa, nie trzyma obrotów itp. na LPG i na PB, to (w kolejno¶ci) sprawdziæ:

- szczelno¶æ dolotu
    - przep³ywomierz
    - krokowy

Je¶li instalka I gen i chodzi na LPG a na PB p³ywa, nie trzyma obrotów, to (w kolejno¶ci) sprawdziæ:

- sonda lambda
    - przep³ywomierz

To by by³o chyba na tyle...

-----> www.e32.750i.pl <-----

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2007
    BMW
    BMW E32 730i
    Sk±d
    Jelenia Góra
    Ju¿ jest wszystko wporz±dku chodzi normalnie na benzynie i gazie.
    Wykrêci³em pompe i okaza³o siê ,¿e nie dochodzi do niej napiêcie wiêc sprawdza³em bezpieczniki miernikiem i okazo³o siê ,¿e bezpiecznik od pompy jest spalony.Wymieni³em bezpiecznik i pompa dzia³a ale w moim przupadku pompa dzia³a dopiero przy rozruchu.
    Bêdziesz Mia³ Wszystko
    BMW i reszta samochodów

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    e38 730
    Sk±d
    Lublin
    Witam mam podobny problem z paliwem , na lpg pali ale benzyna wogóle nie dzia³a Mi , by³em na jednym warsztacie i okaza³o siê ¿e nie dochodzi pr±d do pompy , bezpieczniki okey s± wiêc przeka¼nik byæ mo¿e od pompy , ale nie mogê go zlokalizowaæ gdzie on siê znajduje ? w komorze ? czy pod kanap± , jaki kolor numer , lokalizacja ¿ebym go móg³ sprawdziæ
    z góry wielkie dziêki

Super Moderator Awatar Anatol
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    e38 735 iA
    Sk±d
    Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez PiK-MaN
    Witam mam podobny problem z paliwem , na lpg pali ale benzyna wogóle nie dzia³a Mi , by³em na jednym warsztacie i okaza³o siê ¿e nie dochodzi pr±d do pompy , bezpieczniki okey s± wiêc przeka¼nik byæ mo¿e od pompy , ale nie mogê go zlokalizowaæ gdzie on siê znajduje ? w komorze ? czy pod kanap± , jaki kolor numer , lokalizacja ¿ebym go móg³ sprawdziæ
    z góry wielkie dziêki
    Zgóry to siê przedstaw ....... :hah:

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •