Co za okropny dzieñ ;(
Jadê dzisiaj autem a tu kawa³ek za moim miastem po wyprzedzaniu auto redukuje mi na 3 bieg i tak jedzie. Zg³upia³em. Przecie¿ powinien w³±czyæ siê komunikat trans. failt. prog. A tu nic.
Zajecha³em na najbli¿sz± stacjê i zgasi³em na chwilê auto. My¶la³em ¿e pomo¿e ale nie pomog³o.
10km dalej wpad³em na pomys³ ¿eby od³±czyæ aku. I tak zrobi³em. Oczywi¶cie pomog³o. Ale nie na d³ugo :/
Za 8 km. Znowu to samo. Nagle redukuje na 3 i tak jedzie.
Dodam ¿e poza redukcj± auto nie zachowywa³o siê jako¶ inaczej. Mog³em na tej 3 pruæ bez problemu. Przy wje¼dzie do miasta redukowa³o na 2.
Od³±cza³em aku jeszcze kilka razy. Za 3 razem po od³±czeniu górnego dalej by³ w aucie pr±d. Co mnie dziwi bo zawsze jak siê od³±czy³o - od ma³ego aku to siê wszystko wy³±cza³o. A tu musia³em z du¿ego te¿ od³±czyæ.
Prze³om nast±pi³ kiedy skoñczy³a siê prosta i zaczê³y siê krête drogi i nie przekracza³em 70-80 km/h. Tak przejecha³em ponad 20km po czym znowu gaz i znowu redukcja na 3 ;(
Wiec doszed³em do wniosku ¿e do ok 80km/h skrzynia dzia³a dobrze. I tak te¿ jecha³em 8/
Co siê mog³o ze skrzyni± staæ? Nie szarpie, wszystko dzia³a cacy oprócz tego awaryjnego programu.
Dodam ¿e w czwartek od¶nie¿y³em sobie przed gara¿em ale nie wystarczaj±co![]()
I siê zakopa³em. I mo¿e przez to zakopanie skrzynia dosta³± po ty³ku.
P.S.
Je¿eli identyczny temat ju¿ by³ to proszê o usuniêcie mojego.
P.S.2
Mia³em takiego nerwa na moj± 7eme jak jecha³em ¿e my¶la³em o sprzedaniu jej. Ale jak dojecha³em i postawi³em auto na parkingu, wyszed³em i siê odwróci³em. To stwierdzi³em ¿e kocham to autko![]()