Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Znowu moja zmora, odłączająca się połowa cylindrów V12 M70...

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar prezE32s
    BMW
    Było 750iA, A8 4.2 D2 FL, Phaeton 3.2 V6, E270CDi W211 Avantgarde, jest: Phaeton 5.0 V10 TDi
    Siemanko, nic jeszcze nie robiłem... praaaaca... w sobotę lecę do garażu coś pogrzebać to napiszę co i jak :) aha wydaje mi się, że problem pojawia się gdy jest mało paliwa, postaram się zalać auto do pełna i wtedy zobaczę.

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Hej na zaprzyjaźnionym forum przerabiałem problem kilka razy dogłębnie zawsze z pozytywnym skutkiem. Nie mam już niestety czasu, żeby pisać tutaj, można poszukać bmw-klub.pl. Odnośnie małej ilości paliwa, chodziły kiedyś słuchy, że jedna pompa jest nieco wyżej i szybciej gaśnie jedna połowa, ale ja wyjeździłem dwa razy paliwo do zera i nigdy tego nie zauważyłem. Może być również tak, że jedna pompa jest na wykończeniu i jak jest mało paliwa, się przegrzewa i staje, miałem tak, ale nie w e32, jednakże wszystkie te pompy są podobne. Łatwo to można było sprawdzić, po odstaniu kilku godzin auto paliło jak nowe. Tak w skrócie, jeżeli normalnie zapala się EML to problem jest po stronie zasilania paliwem lub mechaniczny, był przypadek zatarcia jednej ze stron w M70 i właśnie stawała połowa. Jeżeli nie zapala się EML to problem po stronie sterowania przepustnicami, lub samymi przepustnicami, trzeba pomierzyć wirniki oraz ślizgi potencjometrów od czujników położenia przepustnic. Jeżeli pali się EML cały czas lub inne opcje są wyczerpane do wymiany jest licznik lub komputer EML. Powodzenia, daj znać w sobotę co ustaliłeś. Jeżeli masz auto po lifcie to niekontaktujący czujnik impulsów na przewodzie od świecy również będzie unieruchamiał stronę. Przed liftem może ich w ogóle nie być.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 17-11-2011 o 19:08
    pozdrawiam Bartek

Uprawnienia umieszczania postów