Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 111

Wątek: [e38] Moje BMW

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Cytat Zamieszczone przez aneta77
    Nie napisałam"full" żeby się przechwalać
    I nikt na pewno tak tego nie odebrał... ;)
    Po prostu wywołałaś zwykłą dyskusję jakich już wiele było na temat: "czy istnieje coś takiego jak full opcja w serii7?"A zdaniem większości na forum nie ma...
    Za to wierzę, że masz ponadprzeciętnie bogate wyposażenie jak na 7er ;)

pzdr

Początkujący Użytkownik
    Zastanawiam się coraz bardziej co znaczy opcja full, jeżeli '7" nie są opcją full to jakie marki i modele są: mercedes, maybach? Co musi mieć auto z 1996 r. żeby mieć pełne wyposażenie? Według mnie pełne wyposażenie jest inne dla 750-tki z 1991 r , a inne dla auta z 2005 r. Nie kupiłam sobie pierwszego bmw teraz, miałam 5-tki, 3-ki, 8-ki, 7-ki starsze i nowsze, miałam też Z3 M ,i wydaje mi się że wiem coś o nich, ale może się myle. Zawsze jednak były dobrze wyposażone ,czego inne auta nie miały ani w 50 %.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    Zastanawiam się coraz bardziej co znaczy opcja full, jeżeli '7" nie są opcją full to jakie marki i modele są: mercedes, maybach? Co musi mieć auto z 1996 r. żeby mieć pełne wyposażenie? (...)
    Aneta - "full opcja" nie oznacza "dobrze wypasionego samochodu" - tylko oznacza że pierwszy właściciel zamawiając auto zamówił wszystkie możliwe dodatki jakie były dostępne na liście.
    I nie ma znaczenia czy mówimy o Lexusie czy o Hyundaiu, o aucie z 2008 roku, czy z 1984 - pełna opcja w każdym przypadku znaczy to co napisałem powyżej.

A zatem - jeżeli pewne opcje w danym modelu się wykluczały - to Z DEFINICJI nie można w tym modelu mówić o "full opcji".

Poza tym nasze forumowe doświadczenie wskazuje, że zwykle o "full opcji" mówią nowi właściciele, którzy nie mają pojęcia o połowie rzeczy które w tych autach były dostępne - i w związku z tym nie wiedzą ilu rzeczy nie mają ;)

Pozdrawiam :)
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    W Maybachu tym bardziej nie zobaczysz full opcji ;)
    Widzę, że cały czas odnosisz wyposażenie 7er do samochodów niższych klas, a takie porównanie nie ma sensu, bo takie Mondeo czy Laguna to auta z innej bajki które nawet teraz nie mają tego co miało moje E32 w 93r...
    Natomiast w autach takich jak 7, MB S czy A8 klient mógł sobie zażyczyć prawie wszystko co mu wyobrażnia podpowiadała i często tak właśnie było...A że każdy chciał mieć coś innego dlatego ciężko spotkać takie auta które mają wszystko co oferował producent ;)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    No właśnie, Marcin - poruszyłeś jeszcze jeden problem z nieszczęsną "full opcją": w wielu modelach z najwyższej półki (jak 7er czy S-Klasse) producent był w stanie dostarczyć auto z wyposażeniem, którego w ogóle nie było na liście! Warto popatrzeć na niektóre ciekawe Indyviduale, L7, itp.

A tam gdzie nie ma skończonego zbioru opcji, tym bardziej nie można mówić o "pełnej".

Początkujący Użytkownik
    Nie chcę się dochodzić bo chcę tu miło spędzać czas, mam inne zdanie niż ty ale świat by był nudny jakby wszyscy myśleli tak samo. Zapewniam ze auto nie jest moim pierwszym z seri 7. Handluje autami od 10 lat , a 60% to były bmw. Pozdrawiam!

Początkujący Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez michal_5000
    No właśnie, Marcin - poruszyłeś jeszcze jeden problem z nieszczęsną "full opcją": w wielu modelach z najwyższej półki (jak 7er czy S-Klasse) producent był w stanie dostarczyć auto z wyposażeniem, którego w ogóle nie było na liście! Warto popatrzeć na niektóre ciekawe Indyviduale, L7, itp.

A tam gdzie nie ma skończonego zbioru opcji, tym bardziej nie można mówić o "pełnej".
    Proponuję statek kosmiczny , tam lista jest na pewno zamknięta. Pozdrawiam!

Początkujący Użytkownik
    Tak tak pelne obcje bmw to tylko istnieja na kartkach z opisem w autokomisach hi hi. W sumie to taki tani chwyt handlowy dla lajikow :D naj lepsze sa tego typu ( pelna obcja oprucz skory) ha ha czyli jest elektryka i moze cos jeszcze ;D Niw widzialem jeszcze w salonie bmw opisu pelna obcja :D i pewnie nie zobacze ;D ha ha

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    mam inne zdanie niż ty ale świat by był nudny jakby wszyscy myśleli tak samo.
    Aneta - to nie jest kwestia czyjegoś zdania czy myślenia - tylko faktów.

Poza tym, mam wrażenie że cały czas używasz słów "pełna opcja" w znaczeniu "dobre wyposażenie".

Powtórzę więc: "pełna opcja" oznacza że pierwszy właściciel kupując auto zamówił wszystkie pozycje wyposażenia jakie w tym modelu były dostępne.

Vip Vip
    BMW
    AC Schnitzer 730d 1999r
    A ja tam sie cieszę że dolaczyla do nas nowa kobietka. Witam Cię serdecznie anetko. Fajnie że lubisz siódemę. A wy chłopaki dajcie juz spokoj bo anetę wystraszycie.

Uprawnienia umieszczania postów