Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Świece do BMW E38 740 IL silnik M60

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik
    BMW
    740i
    Witam forumowiczów.
    Podłączam się pod temat. Mam zamiar wymienić świece i tutaj się zastanawiam nad wyborem oryginałów w dobrej cenie (czyli Bosch z logiem BMW świece dwu elektrodowe obecnie takie mam w autku), oraz świec NGK BKR6EQUP lub BOSCH FGR7DQP.
    Koledzy co radzicie silnik M60B40, dodam że jest instalacja gazowa.

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Wsadziłbym z logiem BMW...
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Ja również bym założył ori. Jak kupiłem auto miałem ori i świetnie sobie radziły. Kupiłem ngk i już nie to samo.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Zaawansowany Użytkownik Awatar lionix
    BMW
    728 E38
    Cytat Zamieszczone przez seban123 Zobacz posta
    Ja również bym założył ori. Jak kupiłem auto miałem ori i świetnie sobie radziły. Kupiłem ngk i już nie to samo.
    A w czym jest różnica? Poparte jakimiś testami?

Ja we wszystkich sprzętach jakie mam/miałem jeżdżę na NGK i nie ma problemów, od kosiarek przez crossówki, 2T, 4T, "ścigacze" po auta, cena za ori pewno 3x taka za sam znaczek
    i wd mnie jakoś świecy ma większy wpływ na silnik w takim np. sportowym motocyklu czy crossie niż w puszcze, nawet jak to kosmiczne bmw

Początkujący Użytkownik Awatar Rysiek92
    BMW
    BMW E38 740IL
    A ja u siebie założyłem świece NGK i jestem zadowolony, pali ładnie i równo, lecz we wrześniu planuje założyć instalacje gazową, czy wymiana świec będzie wtedy konieczna ? czy NGK dadzą rade ?

Pozdrawiam

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    było e32 735 1986r lpg e34 535i lpg 1991,730v8 manual 1992_sekwencja jest BMW e32 735is Italian milf
    dadzą rade nie ma świec do lpg,nie wierz w te bajki,tylko jak będą ci zakładać lpg to musi bdb chodzić na pb by dobrze ci wysterowali gaz

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Widziałem na własne oczy jak wyglądają świece ngk i bosch po np 50 tyś. I to nie były tylko z jednego auta ale z wielu.
    Po prostu wizualnie zużycie jest znacznie większe na ngk niż na bosch. Przerwy które się zrobiły są sporo większe. Do tego trafiały się ngk które nie działały poprawnie. Wymiana na bosch załatwiała sprawę. Nowe świece z pudełka już robiły problemy. Bosch nie ważne jak stary dawał sobie rade a ngk niestety nie. Może zależy na jakie się trafiło ale niestety była powtarzalność. Przewody zapłonowe ngk też stawiały wiele do życzenia. Wytrzymywały powiedzmy 2 lata i łapały przebicia.

Badań żadnych nie robiłem ale sporo już się tego powymieniałem. Mowa o zwykłych świecach nie platynowych. Z tymi wiele do czynienia nie miałem.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Uprawnienia umieszczania postów