Cytat Zamieszczone przez xenon Zobacz posta
Mam pytanko czy amerykaniec ma inne części od europejskiej wer czy tylko lampy są inne .Chodzi mi o normalne serwisowanie takiego longa czy są problemy wynikające że to wer amerykańska ?
Gdzieś w którymś wątku pisałem o tym,ale z grubsza wyglada to tak:
- lampy przód - wersja us ma żłóte kierunki oraz żółte a nie białe lampki postojowe - ale można to łatwo wymienić nawet samemu
- lampy tył - po bokach w wersji us masz diody czerwone
- radio nie łapie stacji niepełnych np 95,5 tylko pełne 95,00
- nie masz języka niemieckiego w menu na BC
- naVi nie ma map europy - trzeba je zgrać włożyć do bagaznika i wszystko działa idealnie
- inna tablica na tylnej klapie - w wersji US masz kwadrat nie podłózna jak w EU

Jeśli idzie o kwestie serwisowania to ABSOLUTNIE NIE MA !!! ( obalam mity siane przez niektórych na tym i innych forach) namniejszych z tym problemów- każde ASO czy warsztat specjalizujący się w BMW zrobi Ci wszystko co potrzebujesz,zarówno mechanicznie jak i elektronicznie,podpiecie kompa też nie stanowi problemu i pobawienie się Inpą czy innym programem. Mam mojego longa 2 lata i nie zdarzyło się by był problem z wymianą,naprawą jakiejś części czy czymkolwiek innym w ASO czy u mojego mechanika.
Części są takie same i wymiana też ich jest taka sama,jeśli chodzi o skrzynie też to samo,opony felgi to samo, tak że jeśli chodzi o BMW i ten model nie ma z tymi kwestiami problemów.