Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Poka¿ wyniki od 11 do 14 z 14

W±tek: literki na skrzyni ¶wiec± po wyci±gniêciu kluczyka

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Mówicie o dwóch ró¿nych blokadach. Jedna z blokad to przycisk na ga³ce, bez jego wci¶niêcia nie powinno siê daæ zmieniæ biegów. Druga blokada to elektromagnes blokuj±cy skrzyniê w pozycji P lub N i dopiero na w³±czonym zap³onie i wci¶niêtym hamulcu odblokowuje.
    Spotka³em siê ju¿ z kilkoma e38 ze star± skrzyni±(bez steptronic) które po prostu nie mia³y tego elektromagnesu i po prostu biegi da³o siê zmieniaæ bez wciskania stopu.

Mo¿liwo¶æ zmiany biegów bez kluczyka ¶wiadczy o braku lub uszkodzeniu linki do blokady lewarka/stacyjki. Linka ta jest m.in. po to, ¿eby kluczyk da³o siê wyci±gn±æ tylko na pozycji P, a tak¿e zmieniæ biegi tylko je¶li kluczyk jest w stacyjce.
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    wiele
    Sk±d
    ¦l±sk
    nie do konca masz racje cursor, pierwsze roczniki e38 nie mialy ani elektromagnesu ani tej blokady na linkach

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar e4r5t
    Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    Sk±d
    wroc³aw
    mam rocznik 95, czyli mam cos zepsute czy tak ma byc???:)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    wiele
    Sk±d
    ¦l±sk
    tak ma byæ

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników