Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Poświetlane klamki zewnętrzne

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Cytat Zamieszczone przez MariuszE38 Zobacz posta
    Właśnie o to mi chodziło. Mój niepokój wzbudziło pytanie o inny kolor. Już sobie wyobraziłem e38 z czerwonym podświetleniem klamek a la "szybko się wściekli" ;D
    Inny kolor miałem na myśli "ciepłą biel". Kolor "zimny" wg mnie nie pasowałby do reszty koloru mojego oświetlenia.
    Zrobiłem to wczoraj, świecą mocniej niż fabryczne klamki ze światłowodami i przy okazji dodatkowo porządnie oświetlają teren z boków auta:

http://w228.wrzuta.pl/film/6pUJfSdTH...klamki_bmw_e38
    Ostatnio edytowane przez ratovnik ; 29-12-2011 o 00:09

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e34,e32,e38 740iA 1994r
    Witam a ja znalazłem fajny patent zrobienia świecących klamek,koszt jest śmieszny tylko trochę roboty,oto link jaki udało mi się znaleźć- http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtop...?f=15&t=130023 co o tym myślicie?
    Ostatnio edytowane przez WojtekD ; 29-12-2011 o 11:06
    sławomir

BMW
    E66 735Li
    Cytat Zamieszczone przez hektorek106 Zobacz posta
    Witam a ja znalazłem fajny patent zrobienia świecących klamek,koszt jest śmieszny tylko trochę roboty,oto link jaki udało mi się znaleźć- http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtop...?f=15&t=130023 co o tym myślicie?
    No to jest właśnie moje wykonanie opisane na forum, ale w E39. Robiłem to jakieś dwa lata temu i w obecnym aucie przedwczoraj. Faktycznie koszt całości to 20 zł i 2 godzinki roboty.
    Może i na naszym forum wrzucić to do działu zrób to sam?

Zaawansowany Użytkownik Awatar lionix
    BMW
    728 E38
    hmm ciekawy patent, a jakby podpiąć to pod lamki pod drzwiami? Czy one zapalają się wraz z odryglowaniem drzwi i oświetleniem wnętrza czy dopiero po otwarciu drzwi?

Zaawansowany Użytkownik Awatar jokerow750
    BMW
    E38 750i, 750iL
    To ja się podłącze tutaj, czy jest patent na przywrócenie im świetności? Chodzi konkretnie o przód, tylne świecą ok, prawa pasażera, słabo a kierowcy baaaaaaardzo słabo - widać że rurki podświetlenia są okopcone od środka. Czy ktoś kiedyś z tym próbował walczyć ? :)

BMW
    E66 735Li
    Cytat Zamieszczone przez jokerow750 Zobacz posta
    To ja się podłącze tutaj, czy jest patent na przywrócenie im świetności? Chodzi konkretnie o przód, tylne świecą ok, prawa pasażera, słabo a kierowcy baaaaaaardzo słabo - widać że rurki podświetlenia są okopcone od środka. Czy ktoś kiedyś z tym próbował walczyć ? :)
    Ja to własnie podpiąłem do lampki w drzwiach (ładnie przygasają z resztą oświetlenia).

Osobiście mam oryginalne klamki z fabrycznym podświetleniem zewnętrznym i wewnętrznym. Jednak zewnętrzne ledwo się żarzy, więc zrobiłem to po swojemu, a oryginalne zew. odłączyłem. Teraz świeci mocno i jak dla mnie ładniej. Jedyne co to oryginalne wewnętrzne mi się podoba, więc zostawiłem.

Te elementy oryginalnego podświetlenia były trochę brudne, wiec może czyszczenie by pomogło, ale i tak świeci słabiej. Na początku światłowodu w każdych drzwiach jest żarówka (coś na wzór żarówek w ringach w BMW E39 po lifcie), może może gdyby się tam wymieniło żarówki na power LED to świeciłoby mocniej, jednak to koszt ok 250 zł za 4 sztuki.

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    Cytat Zamieszczone przez ratovnik Zobacz posta
    No to jest właśnie moje wykonanie opisane na forum, ale w E39. Robiłem to jakieś dwa lata temu i w obecnym aucie przedwczoraj. Faktycznie koszt całości to 20 zł i 2 godzinki roboty.
    Może i na naszym forum wrzucić to do działu zrób to sam?
    Wystarczy poszukać ... 5 lat już wisi :D Forum to nieodkryta kopalnia wiedzy

Uprawnienia umieszczania postów