Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 25

W±tek: Dziwne zachowanie skrzyni E65 745i.

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Zaawansowany U¿ytkownik Awatar siwymetal
    Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    E65 745i 2001
    Sk±d
    Göteborg,Szwecja

Dziwne zachowanie skrzyni E65 745i.

Siemanko Panowie,mia³em dzi¶ bardzo dziwny przypadek ze skrzyni±,mianowicie:wrzuci³em wsteczny i do¶æ mocno wcisn±³em gaz,ko³a zaboksowa³y,co¶ szarpnê³o (do¶æ mocno) i wy¶wietli³ siê komunikat,¿e nie ma wstecznego i nale¿y siê udaæ do servisu,oczywi¶cie komunikat by³ d³u¿szy ale z nerw zostawi³em auto i poszed³em do domu.Przegrzeba³em internet ale nic podobnego nie znalaz³em.Za godzinê poszed³em do auta,w³±czy³em zap³on i komunikatu ju¿ nie by³o,wiêc zapali³em motor,najpierw do przodu potem do ty³u,wszystko normalnie.Teraz pytanie co to mog³o siê wydarzyæ,czy zaczynaæ siê martwiæ,czy od razu skrzynia na badanie,a mo¿e komu¶ siê takie có¶ przydarzy³o i mo¿e napisaæ wiêcej.
    Za wszelkie pomocne uwagi bêdê niezmiernie zobowi±zany,dzêki.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar arturo193
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    W planach E38 750i
    Sk±d
    Norwegia
    Witam...duzo s³ysza³em o tym,¿e w E65 z pocz±tku produkcji elektronika wyczynia ró¿ne cuda...ja my¶lê,¿e to jaki¶ fa³szywy alarm...skoro teraz wszystko dziala to raczej nie masz sie co martwiæ ale dla ¶wiêtego spokoju podjed¼ na kompa.
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar ma³a233
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    E65 745i
    Sk±d
    Grudzi±dz Cork.ie
    mi zdarzy³o siê ¿e po odpaleniu auta wyskoczy³ komunikat ¿e nie mam P i ¿eby u¿ywaæ rêcznego i wiadomo skontaktuj siê z serwisem, przyjecha³am, zgasi³am i ju¿ jak odpali³am nie by³o ani komunikatu i wszystko chodzi, i to tyle.

CZARNA FURIA..........CZARNA...FURIA..................... .....

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Roobs
    Do³±czy³
    Jul 2011
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Sk±d
    Wroc³aw
    Jako u¿ytkownik ponad 20 letni serii 7 informuje...PRZYZWYCZAIÆ siê do komunikatów :)
    Choæ w tym przypadku ju¿ zastanowi³bym siê czy nie wymieniæ oleju w skrzyni :)

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar euro_tuned
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    F02 750Li xDrive
    Sk±d
    Kraków
    Cytat Zamieszczone przez Roobs Zobacz posta
    Choæ w tym przypadku ju¿ zastanowi³bym siê czy nie wymieniæ oleju w skrzyni :)
    Zale¿y od przebiegu. Jak ma z 200 000km, to nie zmieniaæ, niech chodzi do koñca na fabrycznym.

u¿ytkownik Awatar ADASIO
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Sk±d
    SILESIA City
    A ja zamiast wró¿yæ to bym siê podpio³ pod komputer,posprawdza³ wszystko te¿ fizycznie - czy nie ma wycieków oleju,czy wszystko popodpinane jak nale¿y itd i wtedy bêdzie wiadomo.
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar ma³a233
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    E65 745i
    Sk±d
    Grudzi±dz Cork.ie
    moja to mia³a i olej wymieniany z jaki¶ 1000km ma dopiero i podpinana by³a, wszystko dobrze

CZARNA FURIA..........CZARNA...FURIA..................... .....

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E23/E38/E65
    Sk±d
    DZG
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez euro_tuned Zobacz posta
    Zale¿y od przebiegu. Jak ma z 200 000km, to nie zmieniaæ, niech chodzi do koñca na fabrycznym.
    Dlaczego tak twierdzisz ?

Niewiem kto wymyslil ta "legende" ze jak auto ma ponad 200 000 km to nic nie zmieniac.

ZF zaleca pierwsza wymiane oleju pomiedzy 80 a 120 tys. km i kazda nastepna co ok. 60 tysiecy i
    nie ma mowy o tym ze jak niebyl nigdy wymieniany to lepiej nie ruszac.
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odno¶nie funkcjonowania forum, wspó³pracy ...
    Proszê o kontakt ze mn± .!

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar euro_tuned
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    F02 750Li xDrive
    Sk±d
    Kraków
    Zale¿y od firmy. S± takie, które nie zalecaja w ogóle wymiany oleju. Du¿o jest przypadków, ¿e przy du¿ym przebiegu po wymianie oleju skrzynia pada³a. Ja uwa¿am, ¿e wymieniaæ jak juz naprawdê trzeba.

Moderator Mod Awatar BOSS
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    740i
    Sk±d
    Dolny Slask
    Cytat Zamieszczone przez euro_tuned Zobacz posta
    Zale¿y od firmy. S± takie, które nie zalecaja w ogóle wymiany oleju. Du¿o jest przypadków, ¿e przy du¿ym przebiegu po wymianie oleju skrzynia pada³a. Ja uwa¿am, ¿e wymieniaæ jak juz naprawdê trzeba.
    Producentem skrzyni do E65 jest firma ZF wiec logicznie rzecz biorac trzeba sie liczyc tylko z zaleceniami ZFa, nie wiem co mialyby w tej sprawie zalecac inne firmy...

Problemem jest to ze w PL wymiana oleju dopiero jest brana pod uwage jak skrzynia zaczyna szwankowac/szarpac... a to ze w miedzyczasie zrobila pol melona kilometrow na jakiejs zuzytej mazi ledwo przypominajacej olej to juz maly szczegol :D

Czy wymienia sie olej w silniku dopiero jak zaczyna nim bujac albo zaczynaja klepac w nim panewki???

Ka¿dy cz³owiek jest jak ksi±¿ka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkowaæ te z³e !!!

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •