Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 15

W±tek: Czy mo¿na za³ozyæ do e65 stroboskopy pod nerki?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    E65 730d
    Sk±d
    woj. opolskie

Czy mo¿na za³ozyæ do e65 stroboskopy pod nerki?

Pytanie jak w temacie. Mo¿e wydaæ siê wam to ¶mieszne, ale mia³em ostatnio okazje podró¿owaæ A8 z takimi ¶wiate³kami przez ca³e A4 i powiem tak WYPAS!!! Tirowcy bu³garscy ju¿ nie wyprzedzaj± siê 30 min tylko spie… na prawy pas. I tak zapragn±³em mieæ takie ¶wiate³ka u siebie w Buni. A nie wiem czy to jest wykonalne i gdzie to mo¿na zrobiæ. Dziêki za odpowiedzi.

PS z kodeksu o ruchu drogowym za u¿ywanie nie w³a¶ciwego o¶wietlenia grozi mandat od 50-100PLN.
    Ostatnio edytowane przez Sebek ; 07-11-2011 o 22:51
    Risorius ;-)

u¿ytkownik Awatar ADASIO
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Sk±d
    SILESIA City
    Wszystko jest wykonalne i stroboskopy da siê zamontowaæ w nerki bez problemu.
    A co do kary, to uwierz mi na s³owo ¿e jak Cie z³api± na bombach bez odpowiedniej bumagi ¿e mo¿esz, to na 100 z³ siê nie skoñczy,
    a wiem co mówie bo mam stroboskop od 2 lat :)
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    E65 730d
    Sk±d
    woj. opolskie
    Adasio a gdzie zak³ada³e¶ to sprytne urz±dzenie? TZN u kogo? Bo ja sam temu zadaniu raczej nie podo³am.
    Risorius ;-)

u¿ytkownik Awatar ADASIO
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Sk±d
    SILESIA City
    Cytat Zamieszczone przez Risorius Zobacz posta
    Adasio a gdzie zak³ada³e¶ to sprytne urz±dzenie? TZN u kogo? Bo ja sam temu zadaniu raczej nie podo³am.
    Ja osobiscie mam montowany na szybie przedniej i podpinany pod zapalniczke - bo monta¿ w nerkach jest oczywi¶cie efektowniejszy ale rozwi±zanie na szybie mo¿na zdemontowac w sekunde w razie "W" a z nerek ju¿ nie tak prosto

co do konsekwencji za u¿ycie:
    odbywa siê to tak ¿e zale¿y na kogo trafisz i jak jeste¶ ubrany i jak bajerujesz
    zdarza siê ¿e pytaj± co to, po co to panu itd i pogadasz i jedziesz dalej,
    zdarza sie ¿e trafisz na s³uzbiste i gadki nie ma
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar mieciu
    Do³±czy³
    May 2011
    BMW
    E66 750Li E53
    Sk±d
    Ostro³êka
    Hej mo¿esz znale¼æ takie na allegro i sam spokojnie dasz radê je pod³±czyæ jeden pod 30stke czyli sta³y + , drugi masa i cztery kabelki do kabiny(instrukcja w zestawie) monta¿ i pod³±czenie ok 2h cena chyba ok 270z³ ja mia³em takie w E39 czerwony i niebieski BOR hehe i potwierdzam ¿e jazda na nich to co¶ piêknego pomijaj±c komentarze na cb i tak lata³em prawie rok a¿ przyfilowa³ mnie komendant w prywatnym aucie jak przelatywa³em obok niego wezwa³ trzy oznakowane i ta przyjemno¶æ kosztowa³a mnie 350z³ i cztery godziny na komendzie . W E65 te¿ chcia³em zamontowaæ ale jak se przypomnê te "mi³e chwile" na komendzie to jako¶ mój zapa³ mija . Ale jak masz uk³ady na psach to wk³adaj jazda z nimi jest ³atwiejsza po tych naszych czteropasmowych autostradach

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar euro_tuned
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    F02 750Li xDrive
    Sk±d
    Kraków
    ¦wietna sprawa. A jak taryfikator siê odnosi w ogóle do czego¶ takiego? Jaki jest mandat. Bo raz czytam, ¿e 100z³, a raz ¿e 350z³ i komenda. Mam kumpla, który w skodzie fabii kombi, granatowej w nocy zawsze lata z kogutem na dachu. Auta zje¿d¿aj± a¿ mi³o, a sam leci 160km/h w niezabudowanym. Czy za to jest taka sama kara jak za stroboskopy?
    pozdr

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar MariuszE38
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    Sprzedane
    Sk±d
    Toruñ
    "Kodeks wykroczeñ wskazuje, ¿e osoba nieuprawniona, która posiada w poje¼dzie urz±dzenia stanowi±ce obowi±zkowe wyposa¿enie pojazdu uprzywilejowanego w ruchu, wysy³aj±ce sygna³y ¶wietlne w postaci niebieskich lub czerwonych ¶wiate³ b³yskowych albo sygna³ d¼wiêkowy o zmiennym tonie, a tak¿e elementy oznakowania w postaci napisów, podlega karze grzywny.
    Warto równie¿ wskazaæ, ¿e w stosunku do sprawcy wykroczenia zostanie obowi±zkowo orzeczony przepadek urz±dzeñ stanowi±cych wyposa¿enie pojazdu uprzywilejowanego, bez wzglêdu na to, czy by³y w³asno¶ci± sprawcy czy te¿ nie."
    "Natomiast w razie u¿ycia sygna³ów ¶wietlnych lub d¼wiêkowych bez wymaganych uprawnieñ kierowca mo¿e nawet trafiæ na 14 dni do aresztu. I w tym przypadku urz±dzenie zostanie mu skonfiskowane, choæby nie by³o jego w³asno¶ci±." ¬ród³o: Komenda Sto³eczna Policji
    Ostatnio edytowane przez MariuszE38 ; 08-11-2011 o 13:42
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

Vip Vip Awatar Jakub
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    Wlkp.Zduny k.Krotoszyna
    Dla mnie taryfikator mo¿e wygl±daæ tak : Skoda Fabia -100 z³ , np. Skoda Octavia 200 z³ W³a¶ciciel obojêtnie jakiego BMW 300-500 z³ + komenda ;)

B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar MariuszE38
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    Sprzedane
    Sk±d
    Toruñ
    Maksymalnie do 5 tys. chyba jest dok³adnie. W ka¿dym razie jeden Pan kiedy¶ zapomnia³ tego wy³±czyæ a patrol pieszy zaczeka³ a¿ SZ.P. przyjdzie po zaparkowany samochód. Dosyæ du¿e problemy mia³...
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar euro_tuned
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    F02 750Li xDrive
    Sk±d
    Kraków
    Aha, fajna sprawa ale chyba nie warto sie w to bawiæ w takim razie ;/