Poka¿ wyniki od 1 do 2 z 2

W±tek: G³o¶niki DSP

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar dOOm_PL
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    740iA individual;) / e36 Coupe
    Sk±d
    Przemy¶l

G³o¶niki DSP

Witam

Mam pytanie odno¶nie systemu DSP w 7er'ach...
    Otó¿ do³o¿y³em sobie nawi mk2 wraz z systemem dsp...
    I teraz siê zastanawiam jakie powinienem mieæ g³oniki- bo wcze¶niej mia³em u siebie w samochodzie nag³o¶nienie Hi-Fi i mam cze¶æ g³o¶ników 8 ohm i 4 ohm...
    Niedawno kupi³em boczki w skórze z 750tki która mia³a DSP i w niej by³y g³o¶niki (z ty³u) 4 ohm i z przodu (1 g³osnik 8 ohm i 1 4 ohm- na strone)
    Zawsze mi siê wydawa³o ze DSP ma g³osniki 8ohm wszedzie... Wiêc jakie g³osniki powinny byæ?? czy ma to jakie¶ znaczenie ze 2 g³osniki mam 8 ohmowe a reszte 4??
    Jade wolno ale ciagle przed toba:)

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Oryginalnie ¶redniotonowy i wysokotonowy w hifi by³y firmy Nokia. ¦redniak mia³ na pewno 8ohm, wysoki nie pamiêtam.
    W DSP by³y g³o¶niki Philipsa i mia³y na pewno 4ohm.

Inna impedancja bêdzie mia³a wp³yw na moc wzmacniacza. Przy 8ohm wygeneruje mniejsz± moc ni¿ przy 4ohm. Je¶li nie cierpisz na niedobór ¶rednich tonów to nie przejmowa³bym siê tym.
    Zwrotnicy pasywnej nie masz jak w normalnych zestawach dostêpnych w sklepach, tylko aktywn± wbudowan± we wzmacniacz + osobny wzmacniacz na ka¿dy g³o¶nik, wiêc wp³ywu na podzia³ pasma inna impedancja g³o¶nika na pewno nie ma.
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •