Poka¿ wyniki od 1 do 5 z 5

W±tek: Nie zatrzymuj±ce siê lusterko zewnêtrzne :)

Vip Vip Awatar Jakub
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    Wlkp.Zduny k.Krotoszyna

Nie zatrzymuj±ce siê lusterko zewnêtrzne :)

Witam. Zaraz po kupnie delikatnie podnios³o mi siê lusterko podczas manewrowania na parkingu ... ( podnios³o mi siê zahaczaj±c o jaki¶ bli¿ej nieokre¶lony samochód ;). Od tego czasu sk³ada siê normalnie, ale jak mam je roz³o¿yæ to schodzi do samego do³u tak jak by nie wiedzia³o ¿e ma siê zatrzymaæ w pozycji w³a¶ciwej. Pomaga rêczne przytrzymanie podczas sk³adania i wtedy silniczek siê wy³±czy i lusterko jest w pozycji normalnej. Sprostujê ¿e chodzi o lustro od kierowcy. Wiem ¿e w np. e46 by³y mocowane jakie¶ blaszki, styki w lusterkach które lubi³y nawaliæ w e65/66 jest tak samo?
    Ostatnio edytowane przez Jakub ; 06-11-2011 o 16:19

B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Nie wiem jak w E65, ale taki sam problem pojawi³ siê u klienta w E60. Rozebra³em lustro na czê¶ci pierwsze. Jest tam jeden element metalowy, który odpowiada za blokowanie lusterka w opcji roz³o¿onej. U klienta na myjni jaki¶ nadgorliwy z³o¿y³ rêk± lusterko i wy³ama³ z±bek na tym metalowym elemencie. W tym przypadku wystarczy³o przekrêciæ wspomniany metalowy element razem z zêbatk± która go obraca(na szczê¶cie miejsc do blokowania by³o 3).

Jedyny problem jaki powsta³ to taki, ¿e musia³em rozwierciæ metalow± tulejkê która ³±czy³a obie czê¶ci lusterka, przez któr± przechodzi³y te¿ przewody. ¦ruba M12 przewiercona na wylot rozwi±za³a problem ;)
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Vip Vip Awatar Jakub
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    Wlkp.Zduny k.Krotoszyna
    w e46 by³o pro¶ciej ;) U mnie lusterko po rêcznym zatrzymaniu trzyma ok, po z³o¿eniu te¿. Na razie chyba zostawiê to tak jak jest.

B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
    Opel Signum

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2013
    BMW
    E65 3.0 D
    Sk±d
    Szczecin
    Jakby¶ naprawi³ to lusterko w jaki¶ sposób to daj znaæ co i jak robiles, bo w³asnie zauwazylem ,ze u siebie mam dokladnie tak samo:)

Vip Vip Awatar Jakub
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    Wlkp.Zduny k.Krotoszyna
    Je¶li chodzi o naprawê to ju¿ na forum cursor rozwi±za³ ten problem. Jest nawet gdzie¶ instrukcja chyba ale ja odpu¶ci³em gdy¿ jest z tym trochê d³ubania..

B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
    Opel Signum

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •