Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: [ zawieszenie] Poduszki tylnej belki

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar Tomar
    BMW
    E38 m62b44 , E39 m62b44
    Mozesz wymienic od razu przy okazji silentbloki mocowania dyfru - nr 3 i 4. Ja własnie skompletowałem wszystkie silentbloki przy okazji wymiany belki na wersje z 750i bo ma to czego brakuje prawie kazdej E38 - mocowania stabilizatora :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar phdream
    BMW
    E38 740i 6M
    jesli sie nie myle to 3 i 4 to sa tuleje plywajace.to mialem wymieniane.moze orientuje sie ktos czy sa wymienialne tuleje wahacza nr 8?bo cos mi sie wydaje ze mam luz a wachacz kosztuje 800zl :hah:

Zaawansowany Użytkownik Awatar Tomar
    BMW
    E38 m62b44 , E39 m62b44
    Patrzysz na inny rysuenek. Zerknij na rysunek tylnej belki a nie wahaczy. Tam oprocz silentblokow tej belki, tych za pomoca ktorych montuje sie ta belke do nadwozia, jako nr 3 i 4 sa zaznaczone silentbloki trzymajace dyfer. Natomiast jesli chodzi o silentbloki dolnego wahacza - je tez mozna wymienic. Na allegro komplet tych tulei w ilosci czterech sztuk kosztuje z tego co pamietam cos około 450pln. Jesli nie spieszy Ci sie z ta wymiana to za kilka dni bede mial komplet całych dolnych wahaczy z wmontowanymi nowymi tulejami. Zmontowalem dwa komplety, natomiast jeden klijent sie rozmyslil i moge je puscic "kolezensko" zupełnie po kosztach.

Zaawansowany Użytkownik Awatar phdream
    BMW
    E38 740i 6M
    silentblocki mialem wymieniane.dzisiaj jak mi sie uda sprawdze dokladnie gdzie mam luz i dam ci znac co z tymi wahaczami.

Vip Vip Awatar ArekLand
    BMW
    E38 2.8i "Zender"
    Witam - odgrzewam Kotleta - przymierzam się do wymiany tych 4 tulei od Tylnej belki, bo niby przez to może mi auto pływać w koleinach - tak stwierdził mechanik i dlatego też zapytuję co trzeba wymontować aby wymienić te tuleje i czy to faktycznie jest awaryjne w E38 ?

Vip Vip Awatar kruger32
    BMW
    BMW e38 750 il audi a8 d3 4.2tdi exlusive
    nie wydaje mi się auto będzie pływać przez przednie proste wahacze wybite tylne tuleje czuć przy gwałtownym ruszaniu ma sie wrażenie że tył jedzie w innym kierunku podobne wrażenie przy najechaniu na studzienke auto na ułamek sekundy traci tor jazdy zużycie tych tulei wyjdzie na trzepakach

Vip Vip Awatar ArekLand
    BMW
    E38 2.8i "Zender"
    Wymieniłem już wszystkie wahacze i jak auto było to i dalej niestabilne pozostało, więc Tropem mechaniora potwierdzone NIBY na szarpakach - diagnosta stwierdził, że nie widzi naderwanych tulei, ale jakoś mocno się Tył przestawia - to pozostaje mi wymienić Te tuleje choć zapłaciłbym nawet dwukrotnie, aby tylko okazało się TO przyczyną , bo walczę z stabilnością tego auta od jego zakupu. Mechanik obiecał wymianę Tulei "na aucie" bez zdejmowania całej zawiechy. :victory:

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    wymień tuleje pływające część nr.2 http://www.realoem.com/bmw/showparts...44&hg=33&fg=30

Vip Vip Awatar ArekLand
    BMW
    E38 2.8i "Zender"
    Wymieniłem TE pływające jakieś 2 lata temu - Nic się mnie polepszyło więc jutro "Loszka" idzie do Mechaniora. :501:
    Tuleje kupione Lemfordera 13306 01, ze źródełka po 80zł za sztukę i jak to nie BYDZIE TO, to na żyletki :butcher:

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    A sprawdziłeś tuleje wahacza nr. 8

Uprawnienia umieszczania postów