-
Zaawansowany Użytkownik
nie działają komunikaty od poziomu oleju i płynu w chłodnicy e38 740ia 1994r
Witam ostatnio przy spuszczeniu oleju z silnika zauważyłem że nie ma komunikatu od niskiego stanu to samo dotyczy płynu chłodniczego,wydaje mi się że czujniki mogą być sprawne bo po odłączeniu kostek od nich tez powinien wyskoczyć komunikat a ich nie ma-przynajmniej tak miałem w e32 a co może być przyczyną w e38?jaki moduł jest za to odpowiedzialny? Z góry dzięki za jakieś pomysły
-
Zaawansowany Użytkownik
a jak przekręcasz na 1.2 kluczyk to sie świecą?
-
Zaawansowany Użytkownik
mam to samo u siebie też mi te 2 czujniki nie działają. nie wiem jaka przyczyna ale jesli chodzi o czujnik oleju to mam blad na kompie z niego
-
Początkujący Użytkownik
ktos juz wie jaka przyczyna bo ja tez mam ten probłem
-
Zaawansowany Użytkownik
Dziwne że dalej nikt nie wie co może być usterką
-
Początkujący Użytkownik
Może popsute czujniki? Wymienic na nowe i sprawdzić jeszcze raz?
-
Zaawansowany Użytkownik
a czy może ktoś powiedzieć jak się odłączy kostkę np. od czujnika poziomu oleju to wyskoczy komunikat czy nie?szkoda tracić kasę bo być może czujniki są sprawne a usterka leży gdzie indziej,powtarzam że w e32 wystarczyło odpiąć wtyczkę i od razu był komunikat a w mojej e38 po odłączeniu nic się nie dzieje
-
Vip
Vip
Jeżeli jest uszkodzony to sprawdzisz to kompem, kontrolka się nie zapali.
-
Doświadczony Użytkownik
W e32 Powinien wyskoczyć komunikat że go nie ma lub jest uszkodzony.
Jeśli chodzi o czujnik płynu chłodniczego czasem się psuje a jeśli czujnik poziomu płynu od spryskiwaczy często wystarczy go ustawić w prawidłowej pozycji. Mowa tu o E32.
Uprawnienia umieszczania postów