Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: taką sobie wymarzyłem

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 730D ex E38 740i ex E39 530d
    Miałem S8 D2 i E38 740i i z tego porównania BMW wychodzi zwycięsko, miałem również A8 D3 a mam obecnie E65 i także tym razem zdecydowanie BMW mi podchodzi:D ale może to już lekkie zboczenie...:D

Początkujący Użytkownik Awatar sirBlack
    BMW
    jeszcze nie kupione
    Cytat Zamieszczone przez Jakub Zobacz posta
    Jak się znasz to naprawisz , jak jesteś laikiem to i 126p za trudne będzie. Do mnie przemawiał fakt że w bmw jest łańcuch a w audi masz paski a kompletna wymiana rozrządu nie jest tania.
    nie no mam zwyczaj gmerania samemu przy aucie, moje mitsu wymaga ciągłego gmerania, więc nie jestem totalnym amatorem.
    do e39 znalazłem, ale do e38 nie widzę takiej książeczki.
    za to widzę, że na forum sporo ludzi, sporo rzeczy naprawia samopas, to może nie będzie tak źle.
    ...ale ja się nie znam.

Witam Maćku.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Picollo
    BMW
    e38 2.8i 2000r
    Witam ja bym wybierał e 38 a chociażby dla tego by poczuć się jak TRANSPORTER:D żart:D
    W BNW masz łańcuch i spokój a w audi a8 masz pasek tak jak pisał wczesniej Jakub, wymiana takiego rozrządu to około 2.5tyz. zł a wiesz jak to jest z paskami żadko się zdarza ale trafisz felerny i pęknie co wiąże się z wymianą silnika

Najważniejsze jet aby mieć 100% frajdy, frajdy z jazdy jaką daje BMW 7 Piotr Laskowski:p

Zaawansowany Użytkownik Awatar jareczek256
    BMW
    E38 728i
    Witam, audiczkami smigałem latami, różną gama silników od benz po diesle. Proste juz 3- ci rok jestem szczęśliwym posiadaczem E38 i morał z tego taki że niezmenie marki juz nigdy. Więc polecam BMW tylko dlatego że będziesz czuł się wewnątrz wysmienicie i że wymarzone e38 jest dla ciebie a nie na odwrót.
    BMW - radość z jazdy!

Doświadczony Użytkownik Awatar Saillupus
    BMW
    e65 760i 2003r , X5 4.6iS 2002r
    Blog
    6
    ta strona to coś w stylu sam naprawiam e38 :D
    http://www.e38.org/
    chyba całe auto da się rozebrać opierajac na tej stronce :D
    ja polecam V12, cięzko dostać zadbaną, palic ciutkę więcej niż 4.4 ale za to osiągi, silnik, wyposażenie... ahhhh :D
    było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r

BMW
    jeszcze nie kupione
    nieźle, przyda się (choć mam nadzieję jak najmniej :)

do lutego jeszcze trochę, jest ale znam siebie i swoje niezdecydowanie, dlatego wolałbym wtedy szukać czegoś konkretnego.

na razie rozważam dwa silniki benzynowe 2.8 i 3.0 i .... nie wiem co lepsze. skrzynia raczej automatyczna. rok 96-97. co doradzicie?
    ...ale ja się nie znam.

Zaawansowany Użytkownik Awatar tomgtdek69
    BMW
    E39 540iA
    Cytat Zamieszczone przez sirBlack Zobacz posta
    nieźle, przyda się (choć mam nadzieję jak najmniej :)

do lutego jeszcze trochę, jest ale znam siebie i swoje niezdecydowanie, dlatego wolałbym wtedy szukać czegoś konkretnego.

na razie rozważam dwa silniki benzynowe 2.8 i 3.0 i .... nie wiem co lepsze. skrzynia raczej automatyczna. rok 96-97. co doradzicie?
    Osobiscie 3.0 wkońcu to już v8:)
    Ale 2.8 ma jeden bardzo ważny atut...

...mniej szarpie po kieszeni;)
    Oczywiście w granicach rozsądku i tylko porównując zdrowe motorki... Więc na początek na pewno 2,8 a jeśli stwierdzisz że to za mało to wyjdzie 4.4 :D
    V8 Garage

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730i
    Witam sirBlack w sumie sam przed chwilką założyłem posta by się przedstawić na forum może ta stronka ci się przyda http://bmwfans.info/ :D ja z niej korzystałem gdy grzebałem w swoim silniku jak i szukałem gdzie się co znajduję.Nie posiadam e38 tylko e32 ale wszystko co trzeba co rozjaśni ci gdzie co leży znajdziesz na tej stronce.

BMW
    jeszcze nie kupione
    fajnie, chciałbym poznać auto przed zakupem, będę wiedział na co patrzeć. dzięki!

Cytat Zamieszczone przez tomgtdek69 Zobacz posta
    Osobiscie 3.0 wkońcu to już v8:)
    Ale 2.8 ma jeden bardzo ważny atut...

...mniej szarpie po kieszeni;)
    Oczywiście w granicach rozsądku i tylko porównując zdrowe motorki... Więc na początek na pewno 2,8 a jeśli stwierdzisz że to za mało to wyjdzie 4.4 :D
    niby v8, ale moc niewiele większa niż 2.8, teraz jeżdżę autem pseudo sportowym, po takiej limo nie spodziewam się urywania jajec przyspieszeniem, raczej nastawiam się na powolny cruising w komfortowych warunkach, ale żeby traktor dało się wyprzedzić. książkowo 2.8 jest niewiele wolniejsza niż mój strucel....
    ...ale ja się nie znam.

Uprawnienia umieszczania postów