Miałem S8 D2 i E38 740i i z tego porównania BMW wychodzi zwycięsko, miałem również A8 D3 a mam obecnie E65 i także tym razem zdecydowanie BMW mi podchodzi:D ale może to już lekkie zboczenie...:D
Miałem S8 D2 i E38 740i i z tego porównania BMW wychodzi zwycięsko, miałem również A8 D3 a mam obecnie E65 i także tym razem zdecydowanie BMW mi podchodzi:D ale może to już lekkie zboczenie...:D
...ale ja się nie znam.
Witam Maćku.
Witam ja bym wybierał e 38 a chociażby dla tego by poczuć się jak TRANSPORTER:D żart:D
W BNW masz łańcuch i spokój a w audi a8 masz pasek tak jak pisał wczesniej Jakub, wymiana takiego rozrządu to około 2.5tyz. zł a wiesz jak to jest z paskami żadko się zdarza ale trafisz felerny i pęknie co wiąże się z wymianą silnika
Najważniejsze jet aby mieć 100% frajdy, frajdy z jazdy jaką daje BMW 7 Piotr Laskowski:p
Witam, audiczkami smigałem latami, różną gama silników od benz po diesle. Proste juz 3- ci rok jestem szczęśliwym posiadaczem E38 i morał z tego taki że niezmenie marki juz nigdy. Więc polecam BMW tylko dlatego że będziesz czuł się wewnątrz wysmienicie i że wymarzone e38 jest dla ciebie a nie na odwrót.
BMW - radość z jazdy!
ta strona to coś w stylu sam naprawiam e38 :D
http://www.e38.org/
chyba całe auto da się rozebrać opierajac na tej stronce :D
ja polecam V12, cięzko dostać zadbaną, palic ciutkę więcej niż 4.4 ale za to osiągi, silnik, wyposażenie... ahhhh :D
było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r
nieźle, przyda się (choć mam nadzieję jak najmniej :)
do lutego jeszcze trochę, jest ale znam siebie i swoje niezdecydowanie, dlatego wolałbym wtedy szukać czegoś konkretnego.
na razie rozważam dwa silniki benzynowe 2.8 i 3.0 i .... nie wiem co lepsze. skrzynia raczej automatyczna. rok 96-97. co doradzicie?
...ale ja się nie znam.
Witam sirBlack w sumie sam przed chwilką założyłem posta by się przedstawić na forum może ta stronka ci się przyda http://bmwfans.info/ :D ja z niej korzystałem gdy grzebałem w swoim silniku jak i szukałem gdzie się co znajduję.Nie posiadam e38 tylko e32 ale wszystko co trzeba co rozjaśni ci gdzie co leży znajdziesz na tej stronce.
fajnie, chciałbym poznać auto przed zakupem, będę wiedział na co patrzeć. dzięki!
niby v8, ale moc niewiele większa niż 2.8, teraz jeżdżę autem pseudo sportowym, po takiej limo nie spodziewam się urywania jajec przyspieszeniem, raczej nastawiam się na powolny cruising w komfortowych warunkach, ale żeby traktor dało się wyprzedzić. książkowo 2.8 jest niewiele wolniejsza niż mój strucel....
...ale ja się nie znam.