Obroty można podregulować podłączając pod kompa.
tgracing wiesz jak to zrobic ?
Jak dla mnie te obroty w m62 są ok zobacz w teście zegarów jakie masz obroty powinny być 500+/- 50.Tak pisze w instrukcji
B-ędziesz M-ógł W-yprzedzać
Też wydaje mi się że są ok.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców.
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasami aż ciężko ich wyprzedzić...
Witam!
Odkopię temat: mam identyczne objawy pracy silnika po załączeniu drive. Czyli jeśli dobrze rozumiem silnik wtedy sprzęga się ze skrzynią i dostaje lekkie obciążenie? stąd zawachania obrotów? Czy można się tutaj doszukiwać wadliwej pracy sondy?
xxxxxxxxxxx (MOD edit) dysponuję blokadami rozrządu M60, M62, M62TU
Chyba trochę za niskie i opadają poniżej 500, dziwnie, u mnie około 600-700. Mnie ciekawi ile masz najechane 150 tyś i 200 tyś w pamięci? ghehe.
Broń Masowego Wyprzedzania
Podepnę się pod temat, co może być przyczyną, że ekonomizer nie zawsze schodzi do zera przy hamowaniu silnikiem ??
Obroty w mojej e 38 ma jak na filmie a dodam ze w e34 V8 4.0 identyczne powiem jeszcze ze w e 34 2,5 okolo 600 mysle ze sa ok jezeli nie telepie autem to nie ma czego szukac
Nie telepie ale jak spada czasem na 250 obrotow to troche dziwne. Jutro sprawdze szczelnosc dolotu
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
xxxxxxxxxxx (MOD edit) dysponuję blokadami rozrządu M60, M62, M62TU
Normalne obroty. U mnie też takie są. Moze o ten milimetr wyżej klima off i 4mm wyzej gdy klima on. Jezeli silnik sobie chodzi cichutko i równo nie prycha nie harcze to nic nie ruszaj.
Toyota Prius 2014 1.8 CVT Hybrid.
E38 740i V8 ma nowego Pana.