Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Opony bieżnikowane

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    Ja mam oryginalne hakapelitany nokiana nie nalewki ;) . Zona w oplu ma nalewki. Jak bym mial dzis kupic do siebie to na 100% byly by to "chinczyki" . Nalewki sa w tej samej cenie

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 735i
    co do nalewixów to widziałem na alledrogo z 2letnią gwarancją...sam się zastanawiam co mam kupić jestem daleki od uzywek bo mam wybitnego pecha w granadzie ujechałem dwa skrzyżowania i wróciłem do wulkanizacji bo zaczęła bić:D hehehe fakt faktem ,że dopiero e32 jeżdżę w miarę delikatnie poprzednie auta (z manualem) to był zawsze ogień i esyfloresy z gumy mazane po drogach:P
    staremu zakupiłem westlake czyli kitajskie opony i jest bardzo zadowolony

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Wszystko zależy do czego ma być ta opona. Nie ma takiej opony zimowej , która jest dobra na kopnym śniegu, na lodzie daję radę, na suchym asfalcie jest cicha i przy wyższych temperaturach nie znika w oczach. Takiej opony nie ma.
    Dlatego np jak ktoś mówi, że chińska opona jest super bo jeździ w zimie po mieście gdzie śniegu prawie nie ma to nie jest to miarodajną oceną dla kogoś kto potrzebuję dobrej gumy na kopny śnieg bo mieszka w górach.
    Ja wiem jedno, że przy napędzie na tylne koła dobra guma to podstawa ale czasem i super opona poprostu nie da rady. Dlatego w zimie najlepszym rozwiązaniem jest dobra guma+świadomość, że ma się napęd na tył i nie z każdej zaspy wyjedziemy.
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Cytat Zamieszczone przez EVAN Zobacz posta
    Dlatego np jak ktoś mówi, że chińska opona jest super bo jeździ w zimie po mieście gdzie śniegu prawie nie ma to nie jest to miarodajną oceną dla kogoś kto potrzebuję dobrej gumy na kopny śnieg bo mieszka w górach.
    Dlatego ja piszę i będę nadal pisał,że chińskie Goodride sa dobre bo naprawde u mnie warunki sa w zimie fatalne.Mieszkam prawie 200 m nad fiordem i śniegu jest u mnie tyle,że nawet w nocy wstaje czasem odśnieżyc,żeby rano w miare normalnie wyjechać...a do tego wyjazd mam pod górkę.Zimy w Norwegii sa naprawdę ostre...dlatego dla żony kupilem 4Matica,żeby się nie stresowała i do tego jeszcze opony z kolcami...chociaz to przy 4ro napędzie wydaje mi się niepotrzebne...ale wiecie...Kobiety:D...Evan...skąd masz specyfik na tak szybki porost włosów?
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Uprawnienia umieszczania postów