Witam
Wiem, ¿e na forum jest o tym pe³no postów ale nie wyczyta³em podobnych objawów w innych posach...
Otó¿ jaki¶ czas temu pad³ mi termostat(zaciety w pozycji zamkniêtej)... jaki¶ tydzieñ temu wymieni³em go na nowy ( wahler) i teraz juz mi sie nie przegrzewa, ALE jest pare objawów które mnie niepokoj±...:/
NP. powiedzcie mi czy to jest prawid³owe ze w wê¿u tym górnym który idzie do ch³odnicy NIE MA P£YNU- jest twardy ale jak go sciskam to czuje jakby tam by³o powietrze...:/ dopiero jak odkrêcam odpowietrznik przy ch³odnicy to tak jakby tak dochodzi³...
Mam w samochodzie gaz( sekwencja 2 reduktory)
reduktory zauwa¿y³em, ¿e nie sa za bardzo dogrzane chocia¿ wskazówka na zegarach stoi pionowo w górze (nie robie duzych przebiegów bo 10km w jedna stronê - do pracy) wcze¶niej nie zwraca³em uwagi czy by³y gor±ce po takiej podró¿y... Ale CZASAMI prze³±cza sie na gaz D£UZEJ niz normalnie to by³o- wcze¶niej jak przekracza³o niebieskie pole juz by³o na gazie a teraz NIE ZAWSZE i jest z tym ró¿nie... Czasem wskazówka wyjezdza prawie ca³kowice do góry zanim przerzuci na gaz...
Wiem, ¿e raz jak z³apa³em redukrtor to malo co sie nie poparzy³em a teraz ...
Nie zawsze dzia³a mi ogrzewanie dopiero jak jej przycisne to zaczyna leciec ciep³e- CZASEM NAWET gor±ce ale musze nia troche pojezdzic...
SAMOCHÓD ODPOWIETRZA£EM JUZ CHYBA Z 4 razy zawsze pojawiaj± siê jakie¶ b±ble- teraz próbowa³em ja odpowietrzyc w ten sposób ze po przyjechaniu do domu jak troche ostygnie odkrecam korek ze zbiorniczka i spuszczam powietrze... niby cos dziala bo jest go coraz mniej...
UWAGA sprawdza³em u mechanika obecnosc na CO2 ale wykaza³o ze uszczelka pod g³owica jest ok...
Chlopaki poradzcie mi o co chodzi bo oszaleje- jak sprawdziæ pompe wody czy dzia³a? czy w reduktorach sa jakie¶ odpowietrzniki??
SORY ZE SIE TAK ROZPISA£EM>>>>> DESPERAT...:)

Odpowiedz z cytatem