Pokaż wyniki od 1 do 10 z 78

Wątek: Płukanie silnika przy wymianie oleju

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez x-factor Zobacz posta
    W tym tygodniu będę wymieniał olej w swoje e38 i przy okazji przeglądania olejów z LM wpadłem na taki produkt http://www.liquimoly-sklep.pl/produc...nie-0-3L-.html czy ktoś z was korzystał może z czegoś takiego?
    Bo trochę się boje że przy nagarze jaki widać pod korkiem w moim aucie to mogę przytkać silnik.
    Ja korzystałem.
    Płukałem silnik 2,5TDS przy sporym przebiegu.
    Po zakupie samochodu miałem obawy co do oleju na jakim jeździł więc silnik był wypłukany i zalany później markowym syntetykiem wraz z dodatkiem CERATEC od tego producenta i wszystko bardzo ładnie mi się spisało, byłem zadowolony chociaż w 3.0d już tego nie powtórzyłem ale gdybym nie miał co robić z kasą to pewnie też bym to powtórzył.
    Środki tak dobrych producentów jak ten o którym mowa są w 100% bezpieczne i jeżeli cokolwiek będzie nie tak to na pewno nie z winy chemii tylko samego silnika. Z tego co kiedyś rozmawiałem z ASO BMW gdy chciałem skorzystać z programu "BMW Renesans" to wymiana oleju w starszych modelach przez ASO zawsze jest poprzedzona płukaniem silnika co prawda inną chemią ale równie dobrą.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Doświadczony Użytkownik Awatar jaro5
    BMW
    F01 750i 540km 850N x-drive,ML 3,2CDI
    ja też robiłem taki zabieg nie raz i polecam z czystym sumieniem.nawet tym środkiem to robiłem w alpinie jaką miałem ostatnio.z uszczelkami nic sie sie robi.

Uprawnienia umieszczania postów