Strona 9 z 13 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 122

Wątek: Witam ponownie z E38

Zaawansowany Użytkownik Awatar jonash
    BMW
    Było E38 740iA '01 | 318 TDS Touring '97
    hehe ups.... Wymieniałem olej przedwczoraj w skrzyni i testowałem jak to ładnie się teraz biegi zmieniają na kickdownie:D:D:D Wcześniej było słychać dwa stuki na redukcji. Teraz leci płynnie i nic kompletnie nie czuć poza przyspieszeniem:D
    Olej oczywiście był oryginalny, ale jeszcze w przyzwoitym stanie jak na 10latek:P. Filtr z lutego 2001.
    Przy okazji do wymiany szczeki ręcznego i bałwanku:( ale to na następny weekend.
    Dodatkowo powalczyłem z pixelami wyświetlacza i tak w 90% jest czytelny.
    Jakby co zostało mi jeszcze ok 13L Mobila LT to mogę odsprzedać komuś w okolicach Koszalina.

Aha ma ktoś patent na podniesienie tyłu? Po zamontowaniu gazu nieco przysiadł i z klina niewiele zostało:(((
    Ostatnio edytowane przez jonash ; 10-06-2012 o 21:14

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 730
    hehe na spacerze byłem to widziałem jak leci :) poczytaj na forum o regulacji nivo bo założę się że masz :) co do oleju na pw później coś skrobne.

BMW
    a no niestety nie mam:( tego jednego mi brakowało do szczęścia w tym aucie;/ Są zwykłe amorki. Niema jakichś twardszych sprężyn, czy podkładek?
    A to gdzieś tu na północy mieszkasz?

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Ja swoją e 28 podnosiłem na czymś takim : http://allegro.pl/gumy-usztywniajace...384031405.html dałem po 2 na każdą stronę. Nie ma z tym żadnych problemów-2 lata na nich śmigałem i nie ma opcji żeby to wypadło a montaż trwał jakieś 5 min na stronę ;) E38 tył ,prawa strona tez leżała jakieś 1-2 cm niżej to dałem tam jedną i było już równo także polecam.

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

BMW
    OOO dzięki wielkie!!:)

Vip Vip Awatar moloko5
    BMW
    E32 730i R6 ' 87
    Blog
    7
    Cytat Zamieszczone przez Jakub Zobacz posta
    Ja swoją e 28 podnosiłem na czymś takim : http://allegro.pl/gumy-usztywniajace...384031405.html dałem po 2 na każdą stronę.
    Hehe...a ja jak zdejmowałem amora z tyłu w mojej E32, bo wymieniałem gniazdo amora...to się zastanawiałem co to za inżynierek z BMW wymyślił taką chińszczyznę...:p
    A teraz już wiem...dzięki za info...;)!!

Ps. A żeby nie było samego OT...to wątek jest mi znany, bo przeczytałem go w całości i muszę pogratulować koledze jonash ładnego E38 z urzekającym wnętrzem...

Pozdro

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Jonash w innym temacie o wymianie sprężyn już było -sprężyny K+F wzmacniane po 170zł/szt. sprawdzone przez kolegów, zbieramy się na większe zamówienie u ELVISa :)

Te gumy o których pisze Jakub są znane handlarzom - pogorszą prace zawieszenia tzn. będzie dużo sztywniej i to jest raczej rozwiązanie tymczasowe albo "na handel".

BMW
    Cytat Zamieszczone przez Michal750 Zobacz posta
    Jonash w innym temacie o wymianie sprężyn już było
    Dzięki za info, tj ten wątek?

Cytat Zamieszczone przez moloko5 Zobacz posta
    Ps. A żeby nie było samego OT...to wątek jest mi znany, bo przeczytałem go w całości i muszę pogratulować koledze jonash ładnego E38 z urzekającym wnętrzem...
    Dzięki! Pozdrawiam!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Tak str. 3:

Cytat Zamieszczone przez marekzegarek Zobacz posta
    Sprężyny kupiłem w sklepie e-autoparts.pl
    K+F na tył, wersja wzmocniona, numer 101 519 00.
    Kupiłem wzmocnione, bo bałem się, że samochód bardzo szybko "usiądzie" na zwykłch sprężynach oraz ze względu na butlę z gazem w bagażniku.
    Zdjęcie przedstawia samochód półtora roku po wymianie kompletnego zawieszenia z tyłu (sprężyny, amortyzatory, wahacze), z prawie pustą butlą gazu, prawie pustym zbiornikiem benzyny, z pustym bagażnikiem, na kołach 235/60R16.

Załącznik 4142
    Zrobię dzisiaj eksperyment i włożę puki co te gumy o których pisał Jakub bo nie chce amortyzatorów EDC zabić, także będę wiedział jak to działa i jak się z tym jeździ.
    Ostatnio edytowane przez Michal750 ; 11-06-2012 o 13:19

BMW
    u mnie puki co tył jest wyżej niż przód, ale podobnie jak Ty wolę jak tył jest wyżej:) Wygląda tak bardziej agresywnie.

Dwa pytanka z innej beczki do zorientowanych:
    1. Da się dołożyć przycisk roletki do panela w polifcie? Czy trzeba cały upolować z przyciskiem?
    2. Sterowanie głosem tel. mam przyciski, mam mikrofon, mam telefon pokładowy i przyciski na kierownicy. Na ekranie nawigacji nie ma jednak pozycji telefon. W bagażniku widziałem moduł telefonu. Czego brakuje? Ktoś wie jak odpalić sterowanie głosem telefonu?
    Ostatnio edytowane przez jonash ; 11-06-2012 o 13:48

Uprawnienia umieszczania postów