Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 122

Wątek: Witam ponownie z E38

Zaawansowany Użytkownik Awatar jonash
    BMW
    Było E38 740iA '01 | 318 TDS Touring '97
    Szybka już załatwiona będzie oryginalna z tego samego rocznika, fartem znajomy miał. Wstawię zaraz po oględzinach. Pozostaje lusterko, tu już gorzej bo Składany fotochrom, ale na pewno się znajdzie. Auto musi być ładne:)

Wczoraj słyszałem, ze w tamtej okolicy (Koszalin, ul Moniuszki jako przestroga!) ostatnio spłonęło parę aut...więc i tak się cieszę, że to Tylko lusterko i Tylko szyba. Na drzwiach pod lusterkiem jest jeszcze delikatnie zarysowane;/ Może polerka pomoże.
    W tym kraju trzeba jednak mieć dwa auta. Złoma za 2tyś do parkowania gdziekolwiek na mieście i BMW serii 7:)

Co do wandali to głupki totalne, bo moje auto stało tuż przed urzędem skarbowym, a na nim kamera. W pon ide na policję zgłosić sprawę i mają wystąpić o nagranie. Może chociaż dowiem się kto to...a wtedy się i sprawiedliwość znajdzie...
    Ostatnio edytowane przez jonash ; 03-03-2012 o 12:31

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Dobrze zaplaca za fotochroma przynajmniej. Mozna było sobie jeszcze wklad stluczony zalatwic ;) Wczoraj Kuzaj dostal nozem od gnojkow ktorzy niszczyli auta. Niestety takie Zjawiska beda się nasilac. Za akty wandalizmu powinni obraczkowac GPSami na 3 lata, wiadomo byloby kto to zrobil.

BMW
    Szkło wkładu jest całe i elektryka działa. Zniszczony jest jedynie korpus i pęknięta lakierowana osłona. A pewnie nie da się takiego korpusu przełożyć ze zwykłego lusterka?

Cytat Zamieszczone przez Michal750 Zobacz posta
    Dobrze zaplaca za fotochroma przynajmniej. Mozna było sobie jeszcze wklad stluczony zalatwic ;) Wczoraj Kuzaj dostal nozem od gnojkow ktorzy niszczyli auta. Niestety takie Zjawiska beda się nasilac. Za akty wandalizmu powinni obraczkowac GPSami na 3 lata, wiadomo byloby kto to zrobil.
    Jeszcze trochę i trzeba będzie chodzić ze spluwą dla obrony własnej;/

Lepiej niech ich na Ukrainę albo Białoruś do więzienia wywiozą, po co nam taki element w społeczeństwie. Tego się nie da już 'wyprostować'...
    Ostatnio edytowane przez jonash ; 03-03-2012 o 12:41

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez jonash Zobacz posta
    Zniszczony jest jedynie korpus i pęknięta lakierowana osłona
    A nie da się tego pospawać? Magicy od spawania plastiku różne cuda robią ;)

BMW
    No też się nad tym zastanawiam. Oryginalne to jednak oryginalne;) Ale puki co nie ruszam. Po oględzinach się tym zajmę na spokojnie. Auto stoi u znajomego co by więcej szkód nie było;/

BMW
    Tydzień trzeba czekać na wycenę z PZU i się człowiek dowiaduje, że wybita szyba i urwane lusterko są warte tylko 1287zł netto;]
    Trzeba będzie zmienić ubezpieczyciela...a tym czasem auto do warsztatu i PZU dostanie ładny rachunek.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Kurde bez przesady. Za 1287 mozna spokojnie to porobic na uzywanych czesciach tak że jeszcze zostanie. Pewnie auto jest na tyle stare że nie licza już wg oryginalu.

BMW
    2001 rok. No na używkach może i by się udało. Lusterko na allegro 500zł stoi (składany fotochrom) + przesyłka i pomalowanie ok 100zł.
    Za szkodę z OC w e36 dostałem więcej, jak mi facet puknął zderzak. Polakierowanie + plastikowa osłona HDI dało ok 1300zł.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Kryzys mamay :P nie no obudowe mozesz sobie przerzucic że starego lusterka. Z tego co widzialem urwany masz tylko zawias.

Jeśli chcesz wiecej zglos się do jakiegos centrum odszkodowan, ponegocjuj wezma z 10proc. Zwykle wystarczy samo to że taka instytucja pisze odwolanie i ubezpieczyciel mieknie.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 730
    dlatego ja swoje auto już nie trzymam w Koszalinie bo chodzą jakieś czuby i uwzieli się na bmw i mercedesy... Moja też została poszkodowana całkiem niedawno i dwa rekiny stojące przy niej... Więc widzę nie tylko na północy się nudzi debilom... i też się ciesze że Moja ma tylko takie obrażenia a nie jak napisałeś że została spalona co ostatnio w mieście jest dość nagminne.
    Ostatnio edytowane przez PrzemozzE32 ; 09-03-2012 o 21:16

Uprawnienia umieszczania postów