Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Czy to elektrozawory?

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Jak pojeżdżę trochę z pedałem w podłodze to tunel mam dość mocno nagrzany. Sprawdzone nie raz. Zwłaszcza okolice lewarka zmiany biegów i duł tunelu. Kolumnę mam zimną cały czas.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Leszek VIP Vip Awatar siudema
    BMW
    było e32 m30b35 II89r będzie ...?
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    Hej, chłopaki........... ;D. Sprawdzenie temperatury węży za elektrozaworami ręką nie jest miarodajne, bo w M70 dla przykładu jest tak gorąco pod maską po dłuższej trasie, że czy elektrozawory włączone, czy nie to tych węży i tak się nie dotknie takie ciepłe.
    niestety łatwiiejszego sposobu na sprawdzenie EZ nie ma ,a sprawdzanie po przejechaniu paru setek mija się z celem ,bo niestety ale powinieneś wiedzieć że temp. w komorze silnika sięga około 60-80 st.( w okresie letnim)
    Lepiej stracić sekundę w życiu , jak życie w ciągu sekundy

http://dachy-trzcinowe.pl/

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    Cytat Zamieszczone przez seban123 Zobacz posta
    Jak pojeżdżę trochę z pedałem w podłodze to tunel mam dość mocno nagrzany. Sprawdzone nie raz. Zwłaszcza okolice lewarka zmiany biegów i duł tunelu. Kolumnę mam zimną cały czas.
    Jeśli chodzi o środek i centralnie przy lewarku to tak nie jedną E32 jechałem i po dłuższej jeździe rzeczywiste jest tam ciepło lecz to nie przeszkadza w żaden sposób. Jednak ja mam ciepło które już powoduje dyskomfort centralnie wydobywające się z obudów kierownicy.

Zaawansowany Użytkownik Awatar e4r5t
    BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    u mnie leci cały czas chłodne, z każdego nawiewu, nawet jeśli dodam gazu nic się nie zmienia, sprawdzałem 3 węże od chłodnicy i były ciepłe, temp silnika mam równo na połowie, czy układ jest odpowietrzony tego nie wiem, ale gdy silnik miał już odpowiednią temp odkręciłem odpowietrznik i leciał płyn nie powietrze, więc chyba jest ok. Czy jeśli to ez nie powinno lecieć cały czas ciepłe powietrze? Słyszałem też, że termostat mogę mieć uszkodzony?ale wtedy chyba temp silnika powinna być różna prawda? a u mnie pod odpaleniu auta chwila moment i wskazówka już na samym środku
    Ostatnio edytowane przez e4r5t ; 11-11-2011 o 16:54

Zaawansowany Użytkownik Awatar e4r5t
    BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    właśnie patrzyłem do chłodnicy, a tam nie widać płynu chłodzącego, czy jest szansa, że to właśnie przez to nie mam ogrzewania?

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    możliwe że masz za mało płynu

Uprawnienia umieszczania postów