Poka¿ wyniki od 1 do 8 z 8

W±tek: Czy kto¶ zak³ada³ nieoryginalny centralny zamek z pilota?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Trolcio735
    Do³±czy³
    May 2011
    BMW
    735iA E32
    Sk±d
    Jawor/Wroc³aw

Czy kto¶ zak³ada³ nieoryginalny centralny zamek z pilota?

Witam!
    Otó¿ i tak jestem zmuszony rozebraæ ca³y kokpit w mojej buni ze wzglêdu na prawdopodobnie dziuraw± nagrzewnice. Stwierdzi³em, ¿e przy okazji zamontowa³bym centralny zamek z alarmem który kupi³em jaki¶ czas temu na allegro http://allegro.pl/najlepszy-alarm-kl...890731330.html.
    Czy kto¶ montowa³ ju¿ tego typu urz±dzenie?
    Prosi³bym o porady typu pod które kable nale¿y siê podpi±æ aby to wszystko dzia³a³o w³±cznie z domykaniem szyb i szyberdachu i gdzie mogê te kable znale¼æ.

Z góry wielkie dziêki ;)

Vip Vip Awatar seban123
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Sk±d
    Pu³awy, Lubelskie
    Blog
    1
    To wszytko najlepiej podpinaæ pod tylna kanap±. S± na forum instrukcje jak to zrobiæ. Opcja szukaj ¶wietnie siê do tego nadaje.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Leszek VIP Vip Awatar siudema
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    by³o e32 m30b35 II89r bêdzie ...?
    Sk±d
    Trzebnica -DeTRoit
    Witam
    W swojej montowa³em co¶ takiego http://allegro.pl/sterownik-zamka-bm...875628683.html
    Ten ma funkcjê domykania szyb ,¶rodkowy przycisk daje 20 sek. sygnal ,potrebny jednak dodatkowy przeka¿nik
    Wpina³em siê w wi±zkê w drzwiach kierowcy
    Lepiej straciæ sekundê w ¿yciu , jak ¿ycie w ci±gu sekundy

http://dachy-trzcinowe.pl/

Vip Vip Awatar seban123
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Sk±d
    Pu³awy, Lubelskie
    Blog
    1
    Pod tyln± kanap± jest zdecydowanie ³atwiej i wszytko pod rêk±.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Do³±czy³
    May 2011
    BMW
    735iA E32
    Sk±d
    Jawor/Wroc³aw
    Generalnie wymontowa³em stary alarm i pod³±czy³em powy¿szy jednak pojawi³ siê kolejny problem. Pozosta³y mi dwa kabelki z poprzedniego alarmu, które nie wiem do czego s³u¿±. Mam pod³±czone pod instalacje z poprzedniego alarmu kierunki (2 kabelki) masa, +12V, +12V ze stacyjki, i + do syreny. Pytanie od czego mog± byæ pozosta³e 2? Zauwa¿y³em, ¿e od syrenki do kabiny wchodz± 2 kabelki, wiêc jednym z tych dwóch byæ mo¿e jest - z syrenki ale nie jestem pewien, bo tego nie sprawdzi³em. Dodatkowo znalaz³em dziwny port szeregowy podpiêty do jakiego¶ przeka¼nika, antene i jaki¶ mikrofon czy nie wiem co to za ustrojstwo.
    http://imageshack.us/g/818/p0211111506.jpg/

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Kafarek
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E32 750i
    Sk±d
    Tczew
    Blog
    2
    Modu³ sterowania centralnym zamkiem znajduje siê pod tyln± kanap± po stronie kierowcy. Jest to czarne pude³ko z 3 kostkami (czarna/¿ó³ta/zielona). Jesli posiadasz elektryczne szyby, szyberdach lub jest to wersja Touring to mo¿esz pod³±czyæ te¿ domykanie szyb i otwieranie tylnej klapy z pilota. Ja ta zrobi³em u siebie.. Jest to banalnie proste i wystarczy wiedzieæ gdzie siê wpinaæ..

Sterowniki centralnego zamka w BMW s± sterowne PLUSEM. Dlatego interesuje nas rozpis ze sterowaniem plusowym. Potrzebujemy kable ze sterownika (kolory zazwyczaj standardowe ale patrz instrukcja sterownika!!)

- czerwony (zasilanie +12V dla sterownika pod³±czane bezpo¶rednio do akumulatora)
    - czarny (masowy do masy auta)
    - ¿ó³ty (zasilanie +12V dla sterownika pod³±czane bezpo¶rednio do akumulatora)
    - ¿ó³ty z bia³ym paskiem (zasilanie +12V dla sterownika pod³±czane bezpo¶rednio do akumulatora)
    - bia³y z zielonym paskiem (sterownie zamkniêciem zamków w module auta - pin 7)
    - bia³y z czarnym paskiem (sterownie otwarciem zamków w module auta - pin 16)
    - fioletowy (domykanie szyb napiêciem 0,6V - czyli nie dla BMW bo tutaj potrzebujemy 12V przez 30 sek.)
    - br±zowy x2 (kierunkowskazy L i P pod³±czane pod przewody plusowe kierunkowskazów)
    - pomarañczowy (dodatkowy kana³ podaj±cy sta³e 12V, a po wci¶niêciu przycisku podaj±cy masê)
    - czerwony z czarnym paskiem (na tym kanale pojawia siêchilowo 12V) tym pod³±czamy siê w kabel szary za przyciskiem otwierania w klapie (lub w szybie jak kto¶ woli) lub wlew paliwa.
    - zworka lub przewód przecinamy i dzieki temu sykna³ zamkniecia trwa 30 sekund i domyka nam szyby i szyber..

Powy¿szy rozpis mówi mniej wiêcej jaki kabel za co odpowiada.

Przypominam: pin 7 dla zamykania, a 16 dla otwierania w ¿ó³tej kostce.

-----> www.e32.750i.pl <-----

Do³±czy³
    May 2011
    BMW
    735iA E32
    Sk±d
    Jawor/Wroc³aw
    Ten opis znalaz³em ju¿ na forum. Tylko pytanie jak mam centralkê podaj±c± z osobnego kabla +12V przez 30 sek. to gdzie go mam pod³±czyæ? Po³±czyæ z kablem do otwierania, który przylutowa³em do 7 pina?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2010
    BMW
    e32 m30b35
    Sk±d
    zachpom kalisz pom
    Blog
    1
    czy orientuje sie ktos czy gdzies znajde pod tylna kanapa kable zeby podlaczyc kierunki pod centralke

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •