Ciekawe jaki air ride za 3850zł... Pozatym airide nie jest wcale taką rewelacją. Według mnie ta e38 leży idealnie :)
Ciekawe jaki air ride za 3850zł... Pozatym airide nie jest wcale taką rewelacją. Według mnie ta e38 leży idealnie :)
O airride krążą właśnie takie mity,ja od 2 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem airride w swojej E38 i jest rewelacja,wszystko zależy od tego na jakich amorach to zrobisz,u mnie poszły B6 przerobione na B8 i w porównaniu do gwintu czy takiego kitu B12 jest tak samo,nie ma żadnego bujania,przechylania i innych dziwnych sytuacji.
Co do ceny to wystarczy poszukać w necie,są osoby które ogarniają temat po kosztach plus ich jakiś zarobek,a mają pojęcie,a to naprawdę nie jest tak bardzo skomplikowane jak się trochę temu przyjrzeć:D.
Ostatnio edytowane przez Radek ; 19-04-2012 o 08:00
Radek to zdradź nam trochę coś na ten temat, co, gdzie, jak i ile :)
Przy airride boję się że będzie się mocno bujać na zakrętach
było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r
Robiła mi to firma Stage-Up,ja tylko dostarczyłem amory,reszta okucja,poduszki,zawory,przewody,kompresor,butla i montaż zrobił profi Adam.Co do cen to do dogadania,szlak przetarty także powinno być taniej,ale +/- 4000 trzeba liczyć.
Co do bujaka,pływania i innych podobnych mitów o airride u siebie nie zauważyłem,auto jest w 100% przewidywalne,pewnie się prowadzi o bujaniu i przechylaniu nie ma mowy.Wszystko w dużej mieże zależy od amorów,zrobisz to na serii to napewnno będzie jak na serii,co kto woli.
A powiedz mi przy takiej cenie za zestaw jaka jest szybkość? Możesz regulować każde koło z osobna czy tylko przód/tył a może całość? Można ustawić wysokość pomiędzy minimalna a maxymalna? Czyli np jesli jest zakres tego air'a od 0mm do 120mm to czt można pozostawić go na takim 60mm i jeździc?
Pokaż jakieś fotki porównawcze. Foto bagażnika z butlą i zworami też. Chyba najlepszą opcją jest zamontowanie air'a na gwincie.Co nie zmienia faktu ,że jak pęknie poduszka to auto po tej stronie leży na ziemi.
I WANT TO BE AIR RIDED
Zestaw podstawowy,przód i tył,szybkość zależy od zaworów i przewodów,ja mamzawory 3/4 i przewód 12mm i jest,jak dla mnie za szybki że wsadziłem dławiki żeby można było wolniej i precyzyjniej ustawiać.Co do wysokości to są zegary oś przednia i tylnia,na której pokazuje jakie jest ciśnienie w barach,regulacja od 0 do 8 barów(czym mniej tym twardziej i czym więcej też twardziej)najlepiej między 4-5 barów,prześwit do jazdy na co dzień.
Zegary
UP
Down
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/51/19042012456.jpg/][/UR
Prawdziwa su8ka powinna leżeć przed panem... :D
Zobacz, komentuj moje GreenGermanStyle7er:
http://7er.pl/showthread.php/4519-e38-Moje-kolejne-7er-w-Stajni-!-)/page5?highlight=Grabol
Przeniosłem żeby nie robić OT w temacie B8/B12.
no wszystko pięknie z tą pneumatyką tylko że np. mercedes stosował to już w w220 i było mega awaryjne, a nie produkowała tego firma krzak tylko MB ,