kurzczę fajna sprawa , mogłem pomyśleć o tym przed założeniem gwinta
kurzczę fajna sprawa , mogłem pomyśleć o tym przed założeniem gwinta
Poka foto od tyłu jaki się negatyw robi. Klepałeś ranty? Chyba mogłaby bardziej leżeć
I WANT TO BE AIR RIDED
Tył jest ustawiony na 2,3 stopnia negatywu,ale jak się kładzie to negatyw się zwiększa,rantów nie klepałem,ale delikatnie będę musiał tylny wew. rancik zagnieść.Przód pójdzie jeszcze w dół około 2-3 cm,tak żeby rant felgi(18 cali)był równo z rantem błotnika,tak jak tył.
rozmawiałem z tą firmą i rzeczywiście gościu ma wiedzę a i od razu super mi rozpisał koszta itp jako jedyny bo inni tylko mi teoretyzowali :/ Czekałem aż podeśle mi foto e38 750 ale widzę, że kolega jest tu na forum :) ogólnie air jak dla mnie fajna sprawa i też kombinuję w temacie ale to na przyszły sezon. pozdro
...And on the 7th day God created the... 7er...
może ktoś coś wspomni jak taki układ zachowuje się w zimie przy -30
A jak taki układ zachowuje się w dostawczakach typu Master z plandeką?? Bo do air ride'u wykorzystuje się miechy przeznaczone do takich aut. A żeby było spoko w zimie montuje się osuszacze takie jak w instalacjach sprężonego powietrza
kolego szajboos coś wydaje mi się że w dostawczakach stosuje się miechy jako wzmocnienie a nie element nośny ,zawieszenie pneumatyczne w aucie osobowym jest o wiele bardziej złożone,pneumatyka szeroko stosowana jest w ciężarówkach i naczepach tylko że tam układ jest dopracowany ,ciśnienie 8-12 bar ,osuszacze,sprężarka tłokowa ,oczywiście grubsze przekroje, i mimo to przy dużych mrozach pojawiają się problemy
szajboos odpuść sobie to w busie. kolega ma takie cos i mówi ze jak by to nie kosztowało 2000 dawno wywaliłby to juz. Mówi ze na pusto to tył zachowuje sie jak by na sztywno. dobra rada zainwestuj w odboje nowe. np od ducato maxi z powiekszona ładownościa do 1800 kg. ja takich uzywam max 3 tony wiozłem . Widac było ze jest duzo na aucie ale nie szurał po ziemi :)
Ostatnio edytowane przez szczurek ; 21-04-2012 o 11:28
codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P
tutaj 3k,
http://www.airride-system.pl/
plus montaż trzeba sobie zapewnić
ja ograniam kogoś kto mi to zamontuje w Szczecinie i chyba będę robił w maju :D
wreszcie nie rezygnuje z użytkowalnosci auta a wręcz powiększam, a dodatkowo poprawi to wygląd
można by jeszcze jakąś fotę, jak to wygląda w bagażniku? przeraża mnie trochę ten kompresor i butla. Może jakiś inny pomysł gdzie to umieścić? koło zapasowe wolałbym aby zostało na swoim miejscu...
a i jeszcze gdzie by tu te manometry wstawić... chyba w schowek kierowcy...
Ostatnio edytowane przez Saillupus ; 22-04-2012 o 18:48
było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r