-
Zaawansowany U¿ytkownik
Witam
tuczi - super fotka dziêki za umieszczenie.
Je¿eli chodzi o chlapacze to wiem, ¿e s± w±tpliwej urody, ale z drugiej strony tak auto wysz³o z fabryki, wszystko zgadza siê z VIN-em i specyfikacj±*na fakturze i chcê to uszanowaæ. Nie mam zamiaru niczego zmieniaæ w aucie oprócz doprowadzania wszystkiego do idea³u. Na t± chwilê uda³o siê ogarn±æ drogiazgi - wyrzuci³em kieszeñ z radia - teraz jest na równi z desk±, nic nie wystaje oraz zosta³ za³atwiony temat gasn±cej tylnej postojówki - winny okaza³ siê zimny lut w przeka¼niku. Od jutra zabieram siê za konserwacjê skóry w ca³ym wnêtrzu ¿eby przez zimê nie popêka³a i aby nadaæ jej nowe piêkno chocia¿ i teraz jest piêkna tylko w niektórych zakamarkach lekko przykurzona:). W pi±tek jestem umówiony na mycie podwozia i w sobotê jedziemy na zimowanie:)
Je¿eli chodzi o tematy do za³atwienia na wiosnê to kilka rzeczy jest. Najwiêkszym problemem tego auta jest nierówno pracuj±cy silnik na biegu ja³owym po odpaleniu na zimno. O ile przy temperaturze zewnêtrznej ok 20 stopni i wiêcej mo¿na na upartego przyj±æ ¿e jest ok, o tyle teraz auto chodzi mega nierówno i czasem ma ochotê zgasn±æ. Problem trwa do czasu a¿ z³apie trochê temperatury. Pózniej pracuje jak maszyna do szycia i 2 PLN stoi pionowo bez problemu. Wstêpna diagnoza wykaza³a ¿e przep³ywki s± sprawne, podpiêcie pod kompa te¿ niczego nie wykaza³o. Uszczelki pod kolektor te¿ wydaj± siê byæ ok chocia¿ ja mimo wszystko je obstawiam. Mo¿e winne s± czujniki powietrza w dolocie lub jakie¶ elementy uk³adu zap³onowego? Bêdziemy badaæ na wiosnê. A mo¿e macie jakie¶ pomys³y co to mo¿e byæ? Ze wzglêdu na brak katów nie ma sond i ca³ej elektroniki zwi±zanej z oczyszczaniem spalin wiêc to odpada. Chêtnie te¿ siê wkrêca na obroty i mocy mu nie brakuje - problem dotyczy tylko biegu ja³owego.
Kolejna sprawa to pêkniêta przednia szyba, na szczê¶cie mam doj¶cie do nowego orygina³u ze znaczkiem BMW w korzystnej cenie wiêc co¶ takiego zago¶ci na wiosnê. Poza tym trochê drobiazgów typu dr±¿ki i tuleje wahaczy z przodu, naprawa spryskiwacza reflektorów i szyby (najpewniej zatkany), zakup roletek na tylne trójk±tne szybki i naprawa lub wymiana silniczka od rolety tylnej bo dzi¶ zacz±³ ha³asowaæ:(
dorzucam jeszcze kilka fotek
faktura zakupu
jeden ze starych rachunków

zestaw kluczy w¶ród nich m.in 2 "scyzoryki" i zestaw kluczyków do oryginalnych ¶rub zabezpieczaj±cych do kó³, 2 diwajsy do odbezpieczania za³o¿onego w ASO immobilisera

kilka starych zdjêæ E32 z poczatku lat 90-tych, jeszcze na pierwszych blachach z Dziekanowa Le¶nego i na fabrycznych oponach :D Mam wiêcej fotek ale poniewa¿ s± na nich ludzie, wrzucam tylko te.

nowe M70B50 :gun:

Ostatnio edytowane przez qba ; 24-10-2011 o 23:20
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
- Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
- Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
- Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
-
Zasady na forum