Witam.
Czy wie ktoś jakie jest spalanie podawane przez BMW.
Miasto i Trasa
728, 730, 735i, 740, 750.
Oraz ile można spalić przy naprawdę oszczędnej jeździe. Dosłownie Musając pedał gazu.
Witam.
Czy wie ktoś jakie jest spalanie podawane przez BMW.
Miasto i Trasa
728, 730, 735i, 740, 750.
Oraz ile można spalić przy naprawdę oszczędnej jeździe. Dosłownie Musając pedał gazu.
muskanie gazu i bmw? :o :razz:Zamieszczone przez Bosio
a ile spali...zalezy wlasnie od stylu jazdy... wiele razy bylo o tym...
a ze tak zapytam,jesli moge oczywiscie ... ile chcesz przeznaczyc $$ na dobre 7er
Bosio - a może piszesz doktorat na temat spalania paliwa w BMW7 w zależności od muskania pedału? :x
15000 Euro
tu masz spalani epo miescie mojej 750 .....na trasie do 10L prz jezdzie max do 130:))))
oooo to spokojnie mozesz nabyc przy dzisiejszym kursie piekna e38 ...Zamieszczone przez Bosio
Kurde, jak Ty to robisz?? Mi po mieście pali 1-2 więcej - a praktycznie nie jeżdżę w dni robocze, tylko w weekendy i wieczorami! :?Zamieszczone przez Sebol
Fakt że robię raczej krótkie przebiegi - i że mówię tu o zimie... Teraz lato idzie, więc zobaczę czy spadnie.
'00 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau
Tutaj znajdziesz informacje na pytania, które Cie dręczą.
Spalanie zależy tylko i wyłącznie od stylu jazdy. Wg danych fabrycznych- najbardziej oszczędny jest 725TDS/ 730d, najbardziej nieekonomiczny :P - 750i (ale za to ile frajdy ).
Mnie udało sie przejechać 740i dystans ok 70km ze spalaniem wg. komputera: 9,2L (niedzielne przedpołudnie, prawie zerowy ruch, 80-100km/h, normalne drogi). Spalanie 17L w mieście tym samochodem nie należy jednak do niezwykłości i też mieści sie w normie.
Jeśli szukasz auta ekonomicznego pod względem zużycia paliwa- to e38 nie jest do tego stworzony. W końcu prawie 2 tony masy auta muszą być odpowiednio odkarmione, żeby w ogóle ruszyć z miejsca.
Jak to mówią starzy indianie :
Becia spali tyle ile w nią wlejesz, od tej reguły nie mam odstępstw :D
mój tds srednio trasa-miasto około 9 l ,a sama trasa to nawet 7,5 ,biorąc pod uwagę 330 000 km na liczniku nie jest zle :)