Strona 8 z 18 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 177

Wątek: Spalanie

Początkujący Użytkownik Awatar wkryntek
    BMW
    e38
    Witam jeśli chodzi o moje e38 728 2000 rok podwójny vanos to teraz po ogólnej naprawie typu wszystkie nowe węzę nowa odma sondy świece fajki olej filtry gumki na wtryskach i parę innych oczywiście w oryginale silnik pracuje idealnie jak z fabryki.Spala mi w mieście przy normalnej jeździe nie na dziadka jakie 12-13 litrów a w trasie schodzę grubo poniżej 10 litrów.Dodam ze mam jeszcze wectre 1 8 16 v i spala w mieście 11 litrów I gdzie tu logika.

Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysiek1989
    BMW
    E-38 730 V8
    ja tam na miescie niby nie sprawdzam ile pali, ale jak wleje LPG za 50 zl to za chwile tego nie ma.
    Na trasie, hmmm czy gorzyste tereny z setkami zakretow mozna nazwac trasa? Jesli mozna to moja pali srednio 15 litrow LPG, patrzac na wczesniejsze wypowiedzi, wnioskuje ze troszke za duzo...
    Ps...dzis komp po tej trasie z serpentynami pokazal mi spalanie 8.9 litra :D szkoda ze gazu pochlania jakies 5 litrow wiecej.
    skrzynia automat

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 740d 00'
    wypowie sie ktoś na temat 4.0d biturbo? w moim na trasie spalanie 7l, miasto spokojna jazda do 11l , no a jak zabawa to 16 w góre

Zaawansowany Użytkownik Awatar Picollo
    BMW
    e38 2.8i 2000r
    Jeśli chodzi o spalanie to wiadomo dużo czynników na to wpływa, co pewnie każdy to wie bo zastanawia mnie czemu ktoś mając silnik np. 4l pisze że spala mu np.9 w trasie a 14 po miescie, koilejna osoba z tym samym silnikiem pisze o spalaniu np. miasto 20 trasa 15. Od czego to wynika taka rozbieżność w spalaniu nie mówiąc już o stylu jazdy? Moje 2.8 na A2 tempomat 140km/h 8,7l/100km w miescie jeszcze nie zdążyłem sprawdzić ;)!!

Najważniejsze jet aby mieć 100% frajdy, frajdy z jazdy jaką daje BMW 7 Piotr Laskowski:p

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 750i
    Cytat Zamieszczone przez krzysiek1989 Zobacz posta
    Ps...dzis komp po tej trasie z serpentynami pokazal mi spalanie 8.9 litra :D szkoda ze gazu pochlania jakies 5 litrow wiecej.
    skrzynia automat
    Pewnie gaz źle ustawiony i porobił takie korekty na minus, że pokazuje 8.9 a pali 15. Proponuję podłączyć do kompa i zobaczyć korekty długoterminowe. Ogólnie powinien pokazywać dokładnie takie samo spalanie na pb co na lpg z tym, że lpg będzie palił odpowiednio więcej o 20-30%. Czyli jak pokaże 10l/100km pb to spali jakieś 12-13l/100km lpg.
    Mój pali do 15pb przy mieszanej, dość dynamicznej jeździe. Po mieście do 20 potrafi spalić.
    Ostatnio edytowane przez krapkov ; 12-01-2013 o 18:21

Początkujący Użytkownik Awatar wyczyn
    BMW
    E38 740iL
    moje 740IL pali zawsze trasa czy miasto 18-19gazu... bo wychodze z załozenia ze nie ma co oszczedzac... fura jest... to i zalać jest za co... noga bardzo ciezka :P kazdy noge do jazy ma inna ale po to V8 kupilem zeby nie jezdzic jak emeryt, tylko słuchać V8 :) spalanie sie dla mnie nie liczy w tym aucie :) ile trzeba wlać tyle sie leje :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar harry22
    BMW
    Lexus LS460 , EX E65 730d ,EX E38 728iA
    Wyczyn jakby spalanie się dla Ciebie nie liczyło to nie jeździłbyś na gazie...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d :)
    Cytat Zamieszczone przez harry22 Zobacz posta
    Wyczyn jakby spalanie się dla Ciebie nie liczyło to nie jeździłbyś na gazie...
    A co ma piorun do wiatraka.. Ma gaz i pisze, ze spalanie sie dla niego nie liczy. I bardzo dobrze, bo gdybym mial gaz-tez bym tak pisal :)
    Pozdrawiam

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 740 4.4 lift
    krapkov@ no i się mylisz, spalanie nie powinno przekraczać 10-15% więcej.

harry22@ powiedział użytkownik 2.8... co ma gaz do oszczędzania?

Smoku@ czy spali 14 czy 19 jaka to różnica? nie będziesz miał co włożyć do gara przez to? no sory, nie każdemu 30zł różnicy robi tragiczne wydatki...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d :)
    Przeciez moj post wyraznie zasugerowal, ze gaz nie ma sie nic do oszczedzania i stanelem po stronie kolegi "wyczyn". Nie rozumiem ataku w moja strone

Uprawnienia umieszczania postów