Pokaż wyniki od 1 do 10 z 177

Wątek: Spalanie

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 730
    Wracając do tematu ;) mam 730 w manualu i po mieście pali mi 15,5 LPG, często jeżdżę w 3 osoby. Trasa gdzie jechałem często ze 170 Poznań-Bydgoszcz 13 LPG

Myślę, że ludzie pytając o spalanie bardziej zastanawiają się nad wyborem silnika, bo jeśli 3.0 i 4.0 palą podobnie...
    Ja rozważałem 2.8, ale ostatecznie wybrałem V8 w 3.0, a latem będę rozglądał się za 3.5 po lifcie i moim zdaniem wszystkie trzy auta mają podobne spalanie ;)
    E38 730 '94 manual

ex:
    Porsche 944 s2 '91
    Mondeo 2.5 V6 aut. '97
    Mondeo 1.8 '95
    Volvo 850 '96
    BMW 520 Kombi '97

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG
    Cytat Zamieszczone przez Blumen Zobacz posta
    Wracając do tematu ;) mam 730 w manualu i po mieście pali mi 15,5 LPG, często jeżdżę w 3 osoby. Trasa gdzie jechałem często ze 170 Poznań-Bydgoszcz 13 LPG

Myślę, że ludzie pytając o spalanie bardziej zastanawiają się nad wyborem silnika, bo jeśli 3.0 i 4.0 palą podobnie...
    Ja rozważałem 2.8, ale ostatecznie wybrałem V8 w 3.0, a latem będę rozglądał się za 3.5 po lifcie i moim zdaniem wszystkie trzy auta mają podobne spalanie ;)
    wszystko zależy od tego kto jeździ +-30%, gdzie+-30% i ile auto waży. jak auto waży koło 2 ton i ma koło 10 lat to musi spalić te 18-22 litry w korkach w warszawie niezależnie od tego czy ma silnik bmw 4,4 czy 5,4/5,7 litra grand cherokee kolegi... więc trochę te porównania nie mają sensu

inna sprawa to stan auta - każdego jest inny - sądy lambda, nieszczelności dolotu, regulacja gazu, ptzeplywomierz itp a to robi różnice +- 20%

...więc jak chcesz cokolwiek miarodajnie porównywać mierzone w tych samych warunkach to jedynie słuszne miejsce to specyfikacja auta / instrukcja, bo odpowiedzi na grupie ci nic nie dadzą

Uprawnienia umieszczania postów