Strona 9 z 18 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 177

Wątek: Spalanie

Zaawansowany Użytkownik Awatar harry22
    BMW
    Lexus LS460 , EX E65 730d ,EX E38 728iA
    No wydaję mi się że zakładają gaz ludzie których interesuje oszczędzanie. Gaz jest po to żeby jeździć taniej. A jeżeli ktoś mówi że nie interesuje go spalanie więc czy spali mu 20 benzyny czy 20 gazu to nie ma znaczenia. A co do 2.8 to o co Ci chodzi ?;] Ja poprostu nie uznaję gazu. Więc wolę jeździć 2.8 w benzynie niż 4,4 w gazie. Ale jest to tylko moja opinia i każdy może mieć swoje zdanie.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Picollo
    BMW
    e38 2.8i 2000r
    kolega harry22 ma rację ktoś kto pisze że spalanie go nie interere a jezdzi na lpg no to trochę bezsens ktoś kto ma 4.0 czy np. 4,4 lub 5,4 i nie ma lpg i napisze że jego nie interesuje spalanie , no to to zrozumiem.

Najważniejsze jet aby mieć 100% frajdy, frajdy z jazdy jaką daje BMW 7 Piotr Laskowski:p

Początkujący Użytkownik Awatar wyczyn
    BMW
    E38 740iL
    kupilem samochod i mialem w nim odrazu instalacje lpg... jak bym kupil bez lpg tez bym jezdzil na benzynie.... chodzi o to ze dla mnie nie ma znaczenia czy bedzie palil mi 17 czy 20 litrow bo 3 litry mnie nie zbawi kilka złotówek wiecej...

Zaawansowany Użytkownik Awatar rosomak79
    BMW
    740i manual M60B40
    Dorzucę swoje 5gr -:)
    Silnik M60B40, zakupiłem już z instalacją lpg. Kraków-miasto (korki)20L, Trasa 10-13L. Obecnie cykl mieszany poza krakowem 15-16L

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 750i
    Cytat Zamieszczone przez matiqq Zobacz posta
    krapkov@ no i się mylisz, spalanie nie powinno przekraczać 10-15% więcej.
    Proszę bardzo:
    Załączone miniatury Załączone miniatury tabelkaspalanie.jpg  

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740 1997
    Ja nie mam lpg i się ciesze,bo nie potrzebuje robiac miesiecznie ok.700 - 800 km. Jednak nie o tym...
    Dziś na krotkiej trasie Slupsk-Kolobrzeg-Slupsk z nocnym postojem komputer pokazywal spalanie na poziomie 9.2 - 10.6 l/100 km. Mozna? ;-) ps. Jazda z rodzina w ramach rozsadnie naciagnietego prawa ;-)

Początkujący Użytkownik Awatar doman
    BMW
    730 V8
    Mimo starań jazda ekonomiczna wcale nie wyszła ekonomicznie. Korki, kilka przyspieszen i 22l/100km . Z powrotem zaczynam jeździć normalnie :p

A co do zwolenników i przeciwników lpg. Szanuje i jednych i drugich. Jestem zwolennikiem tylko i wyłącznie ze względów ekonomicznych.
    Ostatnio edytowane przez doman ; 14-01-2013 o 00:14

Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysiek7er
    BMW
    brak... tym czasem Omega B FL 2.2
    Co do różnicy gaz-benzyna można spojrzeć na to z jeszcze jednej strony. Nawet jeśli ktoś pisze, że nie interesuje go spalanie bo ma wystarczające zasoby finansowe, to po co ma płacić 6zł za litr i wydawać miesięcznie przykładowo 2000zł jak może za ( prawie ) to samo płacić 3zł i wydawać 1200 ( uwzględniając różnicę spalania gazu i benzyny ). Te 800 stówek można wydać na co innego ( np doposażyć swoje auto ). Ja tam do gazu nic nie mam. Przepraszam za OT
    "W czasie deszczu gdy wiatr wieje, słychać Alfę jak rdzewieje."

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 740 4.4 lift
    harry22ˇ
    no widzisz, ja wole 4.4poniewaz 2.8 jest za slabe.

Wyczyn
    dokladnie, dycha wiecej ale za to ile emocji ;)

krapkov
    tabelka tabelka, mowie to porawdzie a nie ala meszanik jadacy ze schematu. 10-15 a 20 to ma byc max. oczywiscie pomijam tsi oraz tfsi ktre pala 10lpg i 3 pb...

warzo
    mozna, ale po co ,)

krzysiek7er
    nareszcie ktoskompetntny, ale jeszcze bys dodal, ze ktos jak ja nie nawidzi stawac co 400km i tracic 35min na tankowanie... (10min plus czekanie w kolejce)

Zaawansowany Użytkownik Awatar chytrusek
    BMW
    e38 740 M62B44
    Ci, którzy twierdzą, że nie interesują się spalaniem, chyba jednak trochę mijają się z prawdą, bo inaczej nie zainteresowaliby się tym wątkiem ;-)
    Druga sprawa, że jeśli są tacy bogaci, to zakładam, że zarabiając, stosują zasady biznesu, z których jedna brzmi: "ograniczać koszty"... Jeśli jednak nie stosują tych zasad, czarno wróżę ...
    Ponadto, ci naprawdę bogaci nie jeżdżą 20-toletnimi autami :-)

Uprawnienia umieszczania postów