Strona 10 z 18 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 177

Wątek: Spalanie

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740 1997
    Cytat Zamieszczone przez chytrusek
    Ponadto, ci naprawdę bogaci nie jeżdżą 20-toletnimi autami :-)
    Nie czuję się mega bogaty, ale nie mogę narzekać. Jednak nie zgodzę się z Tobą, dla mnie to realizacja dziecinnych marzeń. Kiedyś może kupię kolejną 7er w lepszym stanie. Jednak każda droga zaczyna się od pierwszego kroku.:D

Sorka, za OT.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 740 4.4 lift
    no i tu sie chrystusek mylisz... to tak jak bys powiedzial, ze nie masz zony bo... te 20 letnie sa za stare i cie nie kreca, a mlodsze maja w dupie starochow.

jest jeszcze cos takiego jak marzenie, a pozatym osobiscie nie chcial bym e65, wole e38 i dlatego kupilem odjechane e38 a nie e65.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740 1997
    Tym bardziej nie czuje się Chrystusem...;-)

Zaawansowany Użytkownik Awatar chytrusek
    BMW
    e38 740 M62B44
    Też miałem marzenia i mam ;-) Pierwsze było 3-letnie E32, potem kilka innych aut osobowych i dostawczych (w tym także bmw)
    Obecne E38 i motocykl, to też spełnione marzenie, ale mam satysfakcję, ze na każde zapracowałem sam i z czego jestem dumny, nikt nie dołożył mi złotówki (nie mam bogatego tatusia niestety).
    Ciężko pracowałem i szanuję swoje pieniądze. Dlatego jeśli ktoś twierdzi, ze nie musi oszczędzać paliwa, to albo ktoś mu na to paliwo daje, albo jest chwilowym bogaczem, bo nie stosuje wyżej wymienionej zasady biznesowej.
    Co do upodobań, to gdyby mnie było stać, na pewno miałbym idealne E38 w garażu obok innych najnowszych modeli, nie tylko BMW. Różne są definicje bogactwa ;-) Ja jeszcze niedawno byłem człowiekiem zamożnym (nie odważę się nazwać bogatym), ale życie potoczyło mi się tak, że nie życzę Wam nawet części tych niepowodzeń, jakie mnie spotkały.
    Morał do przekazania: ciesz się z tego co masz i szanuj pieniądze, bo jeśli wydajesz je bezsensownie, może ich kiedyś braknąć.
    Też przepraszam za OT, pracuję pewnie na następne ostrzeżenia ;-)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740 1997
    Dlatego szanuje to,co mam i nie narzekam. Lata uczciwej pracy zaczynaja procentowac. I spelniaja się marzenia, a że w miesiacu jezdze ok. 700 km to nie zakladam gazu. Zanim się zwroci, to mój syn bedzie chodzil do szkoly ;-) tyle OT.
    Tymczasem spalanie wg komputera na trasie do Ustki - 16,5l, a po miescie ok. 17,5.

Zaawansowany Użytkownik Awatar chytrusek
    BMW
    e38 740 M62B44
    Obecny samochód kupiłem już z gazem, a wcześniej gaz zakładałem do E32. Zwrócił się po bodaj 3-ch miesiącach ;-)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Inur
    BMW
    740iM (M60), M3 GT2
    Cytat Zamieszczone przez krzysiek7er Zobacz posta
    Co do różnicy gaz-benzyna można spojrzeć na to z jeszcze jednej strony. Nawet jeśli ktoś pisze, że nie interesuje go spalanie bo ma wystarczające zasoby finansowe, to po co ma płacić 6zł za litr i wydawać miesięcznie przykładowo 2000zł jak może za ( prawie ) to samo płacić 3zł i wydawać 1200 ( uwzględniając różnicę spalania gazu i benzyny ). Te 800 stówek można wydać na co innego ( np doposażyć swoje auto ). Ja tam do gazu nic nie mam. Przepraszam za OT
    AMEN. Jeżdżąc E38 w gazie zaoszczędziłem przeszło 20tys zł i wszystko władowałem w auto. Boję się myśleć w jakim by było teraz stanie gdybym jeździł na benzynie i nic na nie nie przeznaczał. Wydaje mi się, że argument "nie interesuje mnie spalanie" dotyczy tych osób, które gardzą kwotami jakie można zaoszczędzić jeżdżąc na tym paliwie. Gdybym zarabiał równowartość oszczędzonej przez kilka lat kwoty w jeden miesiąc, to by mnie delikatnie mówiąc pier... co wlewam do baku. A mimo, że stać mnie ze spokojem na jazdę na benzynie, to nie widzę powodu. To tak jak pic Red Bulla zamiast jakiegoś V10 za 1/5 ceny.

Ostatnio u gazownika spotkałem się z genialnym argumentem jakiegoś postronnego typa, stwierdził że skoro jeżdżę na gazie to powinienem w słoneczkach wymienić tylne opony z 275 na 225 (na 10" feldze?) żeby zminimalizować opory toczenia i zaoszczędzić. Nie szło mu wytłumaczyć, że jego tok myślowy jest idiotyczny. Wydaje mi się, że większością osób, które jeżdżą na benzynie i uwielbiają kłócić się z osobami które tankują LPG o wyższości PB kieruje jakaś zazdrość. Bo jak inaczej wytłumaczyć zainteresowanie tym, co jakaś obca osoba wlewa do baku. Na pewno nie kieruje nimi troska o wypalanie zaworów.

Doświadczony Użytkownik Awatar nino
    BMW
    E32 735
    Gdybym zarabiał 10 tys złotych miesięcznie to też założyłbym gaz. Wolę zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć np na żonę, żarcie, wycieczki itp. Drażnią mnie ludzie, którzy starają mi się wmówić, że gaz do zapalniczek itp itd. Ja nikomu nie zaglądam do portfela, a już do baku na pewno.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740 1997
    Gazownicy wolaja 6000 pln za gazownie 4.generacji wiec liczac moje przebiegi - warto,czy nie warto? Kiedy się zwroci? Nie rozumiem Waszych postow odnosnie jakis ludzi mowiacych,że lpg jest be. Ja do tej pory napisalem,że MI SIĘ to NIE OPLACA. Lpg jest fajne,jeśli ktos robi mega przebiegi i ok. Basta. Koniec, amen OT.
    Dziś do ustki na zimnym silniku 17,8l.

Początkujący Użytkownik Awatar messiah
    BMW
    bmw e38 735,nissan 300zx z32 twin turbo
    moja wczesniejsza e 38 735 po lifcie palila w trasie przy normalnej jedzie okolo 120km/h- 10 l/km jak juz cisnalem ze 160km -12.5.a moj nowy nabytek tez 735 po lifcie spala 12.9 przy 120km/h

Uprawnienia umieszczania postów