No panowie,super focie . Ja w przeciwienstwie do was od godziny 7 rano do 14 zbieralem grzyby :) gdyz to moje takie drugie hobby :) Juz zamarynowane czekaja na piwnice ale do szwejka wezme jeden sloiczek zeby nie bylo :P
Pozdrawiam
piękny samochód z jeszcze ładniejszym silnikiem ;-)
nr tej pokrywki
82 29 9 405 390
http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/di.../i47342#part02
dostępne tylko anthrazit
Podczas gdy e32 jeszcze w śnie zimowym, w domu zagościł kolejny klasyk z lat osiemdziesiątych. Co prawda rocznik 93, ale technologia miniona.
Jest to W124 250D w automacie, kupione z firmy Komfort Trans, którą gorąco polecam. Zajmują się sprowadzaniem klasycznych mercedesów.
Ostatni wypust W124, maj 93, od czerwca były już W124 E klasy. Przebieg 242 tyś, serwis ASO w Karlsruhe do końca.
Kilka rzeczy już zrobionych, zostały detale, jakieś ryski, wgniotki itp.
Poniżej po pierwszym myciu, wosk Carnauba, zmienione czarne listwy zderzaków na nowe.
Z wyposażenia brak klimatyzacji, brak elektrycznych szyb, brak elektrycznej anteny, brak zagłówków z tyłu, ale jest szyberdach, dwa głośniki oraz elektrycznie sterowane, podgrzewane lusterka:)
Zapomniałem jeszcze dodać, że w celu konserwacji zdjąłem listwy boczne wszystkie wraz ze zderzakami, nakładkami na progi i po umyciu znalazłem czystą biel, nie ma rdzy nawet łebka od szpilki, nawet w największych zakamarkach, moje e32 pod tym względem gorzej się prezentuje, nawet śruby są niepordzewiałe, coś niesamowitego.
![]()
Ostatnio edytowane przez ttrol ; 21-04-2013 o 17:11
pozdrawiam Bartek
Ładne auto, jeśli można wiedzieć ile Cie wyszła taka operacja zakupu, opłat itd.?
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Eee... wygląda jak z fabryki! Jak wnętrze?
Jak spalanie takiego diesla?
Pozdrawiam ;]
Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podziałami jeśli chodzi o marki.
E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic
Hej, auto kosztowało niecałe 20 tyś ze wszystkimi opłatami i dostawą lawetą pod dom.
Wnętrze jeszcze nie posprzątane, ale przyjdzie na to czas. Generalnie środek jak w nowym aucie, tapicerka jakby nigdy nikt nie siedział, czarna.
Zrobiłem prawie 1000km, spalanie z kalkulacji wychodzi nieco więcej niż 7 litrów. Z tego jakieś 20 % to miasto. Trasa maks 120 km/h, powyżej jest głośno jak na moją percepcję. Ale ostatni tłumik ma dziurkę, nowy z ASO już czeka na wymianę, ale nie wszystko na raz. Mam nadzieję, że po tym zabiegu będzie trochę ciszej.
Ostatnio edytowane przez ttrol ; 21-04-2013 o 16:54
pozdrawiam Bartek
W124 mistrz :medit:
Zgadaj się z Dżudą ;D