Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Poka¿ wyniki od 11 do 13 z 13

W±tek: Sprawdzenie przebiegu po numerze VIN- ma kto¶ tak± mo¿liwo¶æ?

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Szlachta Rydzyñska ko³o wsi Leszno
    Cytat Zamieszczone przez joe white Zobacz posta
    Powinno im wystarczyæ. W sumie to ich dobra wola a Twoja inicjatywa ;D i bêdzie ok. Ale 210k na diesla to co¶ czarno widzê.
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda Zobacz posta
    A Twoja Joe E38 ile ma?190?210??

Jak kupowa³em swoj± mia³a 171t km i w ASO w poznaniu to potwierdzili (rok temu,auto 05r).... 530d i co w tym dziwnego?Ka¿dy diesel musi mieæ naprane 700t km a e38 o 7-10 lat starsza ma ka¿da 180-220 t km ;)

Dudza mi siê wydaje, ¿e to by³o ironiczne, w sensie, ¿e to niewiarygodnie ma³o! Moja ma ju¿ niemal 400 tys nabujane i co z tego? Miewa siê ¶wietnie, naprawy jakie mam to niektórzy z nas mieli ju¿ dawno temu przy po³owie tego przebiegu ;)

Cytat Zamieszczone przez sennapowieka Zobacz posta
    ps ju¿ dawno na forum rz±dzi stereotyp, ¿e je¿eli na zachodzie kupuj± diesla to z niego nie wysiadaj± :] i ka¿de 8-10 letnie auto musi, ale to musi mieæ 300-400 tys km, bo inaczej to mina ...
    Bo tak jest, pytanie tylko czy auto je¼dzi³o w ko³o komina czy lata³o po autostradach z jednej strony Niemiec na drug±.
    To nie stereotyp tylko realizm :) ogólnie moja z historii auta gania³a pierwsze 3 lata (tyle trzyma³ j± szwab) ¶rednio ok 65 tys km rocznie. Dopiero w PL dystans spad³ do normalnego czyli ok 30 tys i ja sam ni± robiê minimum 30 tys/rok

A powiem tak, je¿d¿ê ma³o bo wiem ile w biznesie mo¿na robiæ km, mam znajomych, którzy robi± rocznie po 150tys i wiêcej.

Co do samego przebiegu, nie ma nic lepszego jak podjechaæ do ASO osobi¶cie, wystarczy im kluczyk, który wrzucaj± na sekundê do czytnika i wszystko wiedz± o historii auta! Ale tak jak Joe pisa³ przez telefon tak podstawow± informacjê jak przebieg te¿ powinni podaæ. Na szczê¶cie 90% pracowników ASO BMW to mi³o¶nicy marki tacy jak my i nie maj± problemów zawsze i wszêdzie rozmawiaæ o tych autkach :)
    Ostatnio edytowane przez coboss ; 22-10-2011 o 12:40
    ---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
    W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    BMW 745 I e65 2005r
    Sk±d
    Opole
    Dr±¿±c dalej temat (tak z ciekawo¶ci), to czy mo¿na uzyskaæ jakie¶ konkretne info o historii serwisowej E38 z pocz±tkowych lat produkcji?? Czy mo¿e jednak ASO nie przetrzymujê takich danych?

Cytat Zamieszczone przez x-factor Zobacz posta
    Dr±¿±c dalej temat (tak z ciekawo¶ci), to czy mo¿na uzyskaæ jakie¶ konkretne info o historii serwisowej E38 z pocz±tkowych lat produkcji?? Czy mo¿e jednak ASO nie przetrzymujê takich danych?
    Nie wiem, bo tego nie sprawdza³em. Ale zadzwoñ i pogadaj. Najwy¿ej Ci nie powiedz±. Generalnie kulturalne podej¶cie i brak ¶ciemy powinien bardzo pomóc. Mi podawali kiedy by³ ostatni przegl±d w ASO (jaki przebieg i kiedy) i ostatni wpis z ASO (ju¿ bez przebiegu ale data). Na podstawie tego mo¿na spróbowaæ oszacowaæ faktyczny stan licznika "teoretycznie" w odniesieniu do tego co podadz± jako ostatni przebieg odnotowany.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •