Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Sprawdzenie przebiegu po numerze VIN- ma ktoś taką możliwość?

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez joe white Zobacz posta
    Powinno im wystarczyć. W sumie to ich dobra wola a Twoja inicjatywa ;D i będzie ok. Ale 210k na diesla to coś czarno widzę.
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda Zobacz posta
    A Twoja Joe E38 ile ma?190?210??

Jak kupowałem swoją miała 171t km i w ASO w poznaniu to potwierdzili (rok temu,auto 05r).... 530d i co w tym dziwnego?Każdy diesel musi mieć naprane 700t km a e38 o 7-10 lat starsza ma każda 180-220 t km ;)

Dudza mi się wydaje, że to było ironiczne, w sensie, że to niewiarygodnie mało! Moja ma już niemal 400 tys nabujane i co z tego? Miewa się świetnie, naprawy jakie mam to niektórzy z nas mieli już dawno temu przy połowie tego przebiegu ;)

Cytat Zamieszczone przez sennapowieka Zobacz posta
    ps już dawno na forum rządzi stereotyp, że jeżeli na zachodzie kupują diesla to z niego nie wysiadają :] i każde 8-10 letnie auto musi, ale to musi mieć 300-400 tys km, bo inaczej to mina ...
    Bo tak jest, pytanie tylko czy auto jeździło w koło komina czy latało po autostradach z jednej strony Niemiec na drugą.
    To nie stereotyp tylko realizm :) ogólnie moja z historii auta ganiała pierwsze 3 lata (tyle trzymał ją szwab) średnio ok 65 tys km rocznie. Dopiero w PL dystans spadł do normalnego czyli ok 30 tys i ja sam nią robię minimum 30 tys/rok

A powiem tak, jeżdżę mało bo wiem ile w biznesie można robić km, mam znajomych, którzy robią rocznie po 150tys i więcej.

Co do samego przebiegu, nie ma nic lepszego jak podjechać do ASO osobiście, wystarczy im kluczyk, który wrzucają na sekundę do czytnika i wszystko wiedzą o historii auta! Ale tak jak Joe pisał przez telefon tak podstawową informację jak przebieg też powinni podać. Na szczęście 90% pracowników ASO BMW to miłośnicy marki tacy jak my i nie mają problemów zawsze i wszędzie rozmawiać o tych autkach :)
    Ostatnio edytowane przez coboss ; 22-10-2011 o 12:40
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW 745 I e65 2005r
    Drążąc dalej temat (tak z ciekawości), to czy można uzyskać jakieś konkretne info o historii serwisowej E38 z początkowych lat produkcji?? Czy może jednak ASO nie przetrzymuję takich danych?

Cytat Zamieszczone przez x-factor Zobacz posta
    Drążąc dalej temat (tak z ciekawości), to czy można uzyskać jakieś konkretne info o historii serwisowej E38 z początkowych lat produkcji?? Czy może jednak ASO nie przetrzymuję takich danych?
    Nie wiem, bo tego nie sprawdzałem. Ale zadzwoń i pogadaj. Najwyżej Ci nie powiedzą. Generalnie kulturalne podejście i brak ściemy powinien bardzo pomóc. Mi podawali kiedy był ostatni przegląd w ASO (jaki przebieg i kiedy) i ostatni wpis z ASO (już bez przebiegu ale data). Na podstawie tego można spróbować oszacować faktyczny stan licznika "teoretycznie" w odniesieniu do tego co podadzą jako ostatni przebieg odnotowany.

Uprawnienia umieszczania postów