Pokaż wyniki od 1 do 10 z 51

Wątek: Państwo w Państwie

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Dokładnie tak jest, sądy nie są dużo lepsze od nich! Szlak mnie trafia gdy aparaty rządowe lub sądowe mają do dyspozycji wybitnych specjalistów, tyle dowodów, materiałów naukowych a nawet wystarczyłoby tylko nauczyć się czytać ze zrozumieniem i znać poprawną polszczyznę i byłoby dobrze. Ale po co im to wszystko jak każdy z nich i urzędnik i sędzia może sam się bawić w szpeca od wszystkiego i niczego, naciągając prawo, interpretując bzdury, łamiąc szereg przepisów... to jest Polska tutaj nawet nie szanuje się konstytucji! Tutaj sędziowie mają w dupie matkę wszystkich praw jaką jest konstytucja, może nie jest idealna ale jest bardzo dobra, a skoro sędziowie mają ją gdzieś to gdzie żyjemy? W Rosji?? Na Białorusi?? Czy jeszcze gorzej?

BO POLSKA TO DZIKI KRAJ

A co wpienia najbardziej? Są posłowie, są ministrowie, każdy z nich wie jak wszystko ma działać, jak być powinno, chętnie o tym mówią ciągle przed kamerami ale i tak nic z tym się nie robią! Co z tego, że każdy wie jak być powinno sokoro realia i codzienność pokazują, że to co się dzieje z prawidłowością nie ma nic wspólnego.
    Naszą sprawą zajmują się RPO, ministrowie w rządzie, posłowie itd. ale tutaj trafiają na jakiś kompletny mur nie do przebicia!
    O tym co jest grane wie także premier ale ma to gdzieś sam otwarcie przyznaje, że racja Rostowskiego to jedyna słuszna racja i jemu pozwala robić co chce bo to przecież najlepszy minister w Polsce! Ja z nieoficjalnych źródeł wiem jakie stanowisko będzie ministerstwa finansów a to jest kretyńskie i nie dorzeczne, według ich podejścia w Polsce nie ma czegoś takiego jak legalny obrót olejem opałowym.

Popis debilizmów widzieliście dzisiaj w tv gdzie aresztowano 100 osób bo grali w pokera! Tak gra w pokera nawet na żetony w domu w tym kraju jest nielegalna i można zapłacić karę 720 pensji dziennych plus 3 lata więzienia za to, że przy piwie z chłopakami pogracie w pokera! JA PIE... gdzie my żyjemy?!

Dobrze, że nie podlega celnikom rybołówstwo bo pewnie poszedłbym siedzieć za to, że na zawodach regionalnych o puchar burmistrza łowiłem bez zezwolenia na prywatnym łowisku!
    Ostatnio edytowane przez coboss ; 19-10-2011 o 10:46
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Uprawnienia umieszczania postów