Dokładnie tak jest, sądy nie są dużo lepsze od nich! Szlak mnie trafia gdy aparaty rządowe lub sądowe mają do dyspozycji wybitnych specjalistów, tyle dowodów, materiałów naukowych a nawet wystarczyłoby tylko nauczyć się czytać ze zrozumieniem i znać poprawną polszczyznę i byłoby dobrze. Ale po co im to wszystko jak każdy z nich i urzędnik i sędzia może sam się bawić w szpeca od wszystkiego i niczego, naciągając prawo, interpretując bzdury, łamiąc szereg przepisów... to jest Polska tutaj nawet nie szanuje się konstytucji! Tutaj sędziowie mają w dupie matkę wszystkich praw jaką jest konstytucja, może nie jest idealna ale jest bardzo dobra, a skoro sędziowie mają ją gdzieś to gdzie żyjemy? W Rosji?? Na Białorusi?? Czy jeszcze gorzej?
BO POLSKA TO DZIKI KRAJ
A co wpienia najbardziej? Są posłowie, są ministrowie, każdy z nich wie jak wszystko ma działać, jak być powinno, chętnie o tym mówią ciągle przed kamerami ale i tak nic z tym się nie robią! Co z tego, że każdy wie jak być powinno sokoro realia i codzienność pokazują, że to co się dzieje z prawidłowością nie ma nic wspólnego.
Naszą sprawą zajmują się RPO, ministrowie w rządzie, posłowie itd. ale tutaj trafiają na jakiś kompletny mur nie do przebicia!
O tym co jest grane wie także premier ale ma to gdzieś sam otwarcie przyznaje, że racja Rostowskiego to jedyna słuszna racja i jemu pozwala robić co chce bo to przecież najlepszy minister w Polsce! Ja z nieoficjalnych źródeł wiem jakie stanowisko będzie ministerstwa finansów a to jest kretyńskie i nie dorzeczne, według ich podejścia w Polsce nie ma czegoś takiego jak legalny obrót olejem opałowym.
Popis debilizmów widzieliście dzisiaj w tv gdzie aresztowano 100 osób bo grali w pokera! Tak gra w pokera nawet na żetony w domu w tym kraju jest nielegalna i można zapłacić karę 720 pensji dziennych plus 3 lata więzienia za to, że przy piwie z chłopakami pogracie w pokera! JA PIE... gdzie my żyjemy?!
Dobrze, że nie podlega celnikom rybołówstwo bo pewnie poszedłbym siedzieć za to, że na zawodach regionalnych o puchar burmistrza łowiłem bez zezwolenia na prywatnym łowisku!

Odpowiedz z cytatem