Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 51

Wątek: Państwo w Państwie

Zaawansowany Użytkownik Awatar siwymetal
    BMW
    E65 745i 2001
    Niestety w naszym pięknym kraju urzędnikom dano możliwość interpretacji przepisów,a jeśli istnieje taka możliwość,to polski urzędnik skorzysta z prawa pognębienia obywatela (taka namiastka władzy) ,po za ty w urzędach siedzą jeszcze ludzie wykształceni przez poprzedni ustrój,a w tamtych czasach,obywatel Rzeczypospolitej to nie brzmiało dumnie.Urzędnicy nadal nie rozumieją,że to my płacimy im pensje.To tak w wielkim skrócie moje zdanie na ten temat.
    Na koniec współczuję walki z aparatem urzędniczym i życzę dopięcia swego.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Dokładnie tak jest, sądy nie są dużo lepsze od nich! Szlak mnie trafia gdy aparaty rządowe lub sądowe mają do dyspozycji wybitnych specjalistów, tyle dowodów, materiałów naukowych a nawet wystarczyłoby tylko nauczyć się czytać ze zrozumieniem i znać poprawną polszczyznę i byłoby dobrze. Ale po co im to wszystko jak każdy z nich i urzędnik i sędzia może sam się bawić w szpeca od wszystkiego i niczego, naciągając prawo, interpretując bzdury, łamiąc szereg przepisów... to jest Polska tutaj nawet nie szanuje się konstytucji! Tutaj sędziowie mają w dupie matkę wszystkich praw jaką jest konstytucja, może nie jest idealna ale jest bardzo dobra, a skoro sędziowie mają ją gdzieś to gdzie żyjemy? W Rosji?? Na Białorusi?? Czy jeszcze gorzej?

BO POLSKA TO DZIKI KRAJ

A co wpienia najbardziej? Są posłowie, są ministrowie, każdy z nich wie jak wszystko ma działać, jak być powinno, chętnie o tym mówią ciągle przed kamerami ale i tak nic z tym się nie robią! Co z tego, że każdy wie jak być powinno sokoro realia i codzienność pokazują, że to co się dzieje z prawidłowością nie ma nic wspólnego.
    Naszą sprawą zajmują się RPO, ministrowie w rządzie, posłowie itd. ale tutaj trafiają na jakiś kompletny mur nie do przebicia!
    O tym co jest grane wie także premier ale ma to gdzieś sam otwarcie przyznaje, że racja Rostowskiego to jedyna słuszna racja i jemu pozwala robić co chce bo to przecież najlepszy minister w Polsce! Ja z nieoficjalnych źródeł wiem jakie stanowisko będzie ministerstwa finansów a to jest kretyńskie i nie dorzeczne, według ich podejścia w Polsce nie ma czegoś takiego jak legalny obrót olejem opałowym.

Popis debilizmów widzieliście dzisiaj w tv gdzie aresztowano 100 osób bo grali w pokera! Tak gra w pokera nawet na żetony w domu w tym kraju jest nielegalna i można zapłacić karę 720 pensji dziennych plus 3 lata więzienia za to, że przy piwie z chłopakami pogracie w pokera! JA PIE... gdzie my żyjemy?!

Dobrze, że nie podlega celnikom rybołówstwo bo pewnie poszedłbym siedzieć za to, że na zawodach regionalnych o puchar burmistrza łowiłem bez zezwolenia na prywatnym łowisku!
    Ostatnio edytowane przez coboss ; 19-10-2011 o 10:46
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik Awatar Dziewon
    BMW
    sprzedane
    Na pewno będę oglądał.Zapisałem alarm w tel.Też pracuje w branży ale opałowej.Ciekawi mnie o co chodzi
    I WANT TO BE AIR RIDED

Vip Vip Awatar szczurek
    BMW
    e38 740d e39 525d e65 745i pędzlem malowana m5 sznicer gangsta stajl
    o fuck współczuję . Wszędzie szukaja pieniędzy , Oni potrafia lekka ręka wydać kilka milionów na jakies podróże dyplomatyczne, czy np na "małpki" do sejmy , gdzies muszą ta kasę odzyskać , Celują w tych "małych" . Tak samo jest z policja ,mnie po piwku na ulicy od razy wylegitymują , jak ide sam albo z kobietą , ale do grupki pijanych i głosnych już nie podejdą . Banda idiotów i poje...ow . Oni wiedzą ze mały może tylko podkulić ogon i nara , a od wielkiej firmy będzie juz dym, zainteresują sie media i bedzie kłopot, a takiemu przedspiębiorcy ???? no co taki biedny zrobi . odda kasę którą nie powinien oddawać , zagryzie zęby i dalej bedzie prowadzić firmę, weźmie kredyt , da zarobic bankowi , bank odprowadzi podatek , przedsiebiorca też bedzie dalej odprowadzal podatki , bo majac firme od x lat wie ze może z niej wyżyć , bedzię ciągnał ją dalej i tak w kółko .
    codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Coboss trzymam kciuki !! Będę oglądał i powiem ci nie wolno popuścić i trzeba nagłaśniać sprawę. Ja jako zwolennik opozycyjnej partii jestem załamany tym co pokazuje sie w TV a tym co widzę na własne oczy. 4 lata temu większość moich znajomych kiedy dowiedziało się , ze jestem zwolennikiem ośmieszanej partii przez grupę ITI i Agorę zupełnie wykreśliło mnie z książki telefonicznej :) itd. itd. ale stety coraz częściej ci sami znajomi co 4 lata temu ze mnie się śmiali dzisiaj przynajmniej połowicznie przyznają rację !!

Paradoks absurdów zaczyna być nie do zniesienia. Pół roku temu rejestrowaliśmy spółkę cywilną ... i nie tylko wirtualnie zobaczyłem "jedno okienko" to jeszcze borykałem się z machiną urzędniczą ... kończąc na urzędzie statystycznym i czekaniem na REGON dokładnie 29 dni.

W poniedziałek kończę montować gaz do celów grzewczych i .... po 3 miesiącach (projektów , planów , potwierdzeń i miliona podpisów które były tylko fikcją ustawową skierowaną na lewy biznes kolesiostwa urzędniczego) juz w poniedziałek będzie u mnie wisiał licznik !! (po znajomości oczywiście).

Pan Rostowski oszukał mnie z moimi oszczędnościami w OFE , załatał dziurę budżetową wpuszczając do ZUSU siano na które musiał by znowu się zapożyczać (xxxx jebxxxx) a ja i wielu z nas odczujemy to za kilkanaście lat.
    Ostatnio edytowane przez olejus ; 19-10-2011 o 20:27
    Pić trzeba ! Jeść można !

Vip Vip Awatar Thomsen1
    BMW
    728i
    Mój ojczym wraz z mamą całe życie prowadził firmy zarówno w czasach realnego socjalizmu, jak i po 89r. czyli w okresie obecnie obowiązującego monetaryzmu i ...49 lat miał jak umarł.Dla tego powiedziałem sobie że NIGDY nie będe w Polsce prowadził działalności gospodarczej. W naszym kraju wrogiem państwa nr 1 jest przedsiębiorca.U nas od zarabiania pieniędzy są obce koncerny za którymi stoi ogromny kapitał. A Ty jesteś we własnym kraju i ...co z tego ? Dopóki handlujesz z łózka polowego na bazarze jest wszystko ok ale jak zaczynasz dochodzić do normalnych pieniędzy to...sam wiesz co jest grane.Aha jeszcze jedno: demokracja opiera się na większości a większość to głupcy!
    Ostatnio edytowane przez Thomsen1 ; 19-10-2011 o 21:23 Powód: uzupełnienie

Będziesz Miał W_ _ _ _ _ _ e

wstrząśnięty nie zmieszany Awatar WojtekD
    BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    Czy Wy się koledzy nieco nie mijacie z tematem ?? Powstrzymajcie się od dalszego brnięcia w OT.
    Gra muzyka

Doświadczony Użytkownik Awatar MariuszE38
    BMW
    Sprzedane
    Proponuję usunąć dyskusję polityczną (chyba, że można to ja też się chętnie włączę).
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

7er Freak Awatar Greg38
    BMW
    F02 750LxD E65 745i Prins VSI E38 740i Prins VSI
    Blog
    18
    Ariel, trzymam kciuki!!!!

Panowie. Myślicie, iż jest tak tylko w PL. Niestety to są realia naszej zglobalizowanej "demokracji". Jako zatrudniony patrze na co dzień jak szuka się oszczędności w zatrudnieniu a topi się miliony euro w złych decyzjach i to dosłownie poprzez błędne decyzje bez konsekwencji, a co tam, zredukuje się zatrudnienie i liczby się będą zgadzały. Myślicie, iż np. w De nie ma załatwiania przetargów, kolesiostwa? Urzędnik tak samo tutaj decyduje wedle uznania a za jego błędy płaci zwykły obywatel. Niestety znam to z doświadczenia. Łudzicie się iż inne partie coś zmienia? To życzę szczęścia. Polityką steruje gospodarka i świat finansowy a nie polityk. Popatrzcie na Grecję. Latami przejadali kasę a teraz my za ich zadłużenie płacimy.
    Pozdr.

Greg38

UWAGA! Pomagam poprzez forum a nie PW lub GG! Masz pytanie - załóż temat i prześlij link a postaram się odpowiedzieć!

http://7er.pl
    http://bmw.n-sacz.pl
    http://bmw-diag.pl
    http://obd-can.pl
    http://auto-diag.de

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Dobra ... frytki w talerzu, piwko w łapie ... czekam na show.
    Pić trzeba ! Jeść można !

Uprawnienia umieszczania postów