Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Trzeszczenie w głośnikach w e65.

Początkujący Użytkownik Awatar wesley
    BMW
    E65 735
    Cytat Zamieszczone przez jaro5 Zobacz posta
    u mnie mam Logic7 i jak kupiłem to autko to też nie grały wszystkie głośniki,na domiar tego po przekroczeniu 140km/h głos z radia robił sie bardzo basowy że nie wiadomo było kto co śpiewa.komp nie pokazywał usterek.po kilku próbach naprawy okazało sie że radio mam do wymiany.zakupiłem na alegro za 700zł założyłem i nareszczie wszystko gra jak talala.logic7 nareszcie napierdziela jak zły,wszystkie głośniki grają i nie łapie basa przy 140km/h.
    Mam pytanie jaro5. Jak kupiłeś to używane radio na allegro i zakładałeś u siebie w aucie to musiałeś coś programować czy po prostu wpiąłeś kostki i gra muzyka?

Doświadczony Użytkownik Awatar jaro5
    BMW
    F01 750i 540km 850N x-drive,ML 3,2CDI
    poprostu wpiołem i gra muza.ale mój elektronik mówił że nie musi być od L7 i może być z przyciskami FM,u mnie jest tylko przewijanie.byle dobre były końcówki mocy dobre,reszte można zaprogramować pod auto,ale ja nie musiałem,.

Początkujący Użytkownik Awatar BzYQ
    BMW
    E65 735i
    Witam

Mam następujący problem. Auto nie było używane jakiś czas rozłączony aku itp. Wczoraj odpaliłem auto a tu z głośników wydobywa się strzelanie i przerywanie i tak co sekundę masakra jakieś zwarcie czy coś. A najlepsze, że nie można go wyłączyć. Jedyny sposób to jazda z odłączonym kompem navi w bagażniku... Miał ktoś taki problem ??

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65 740i
    witam
    w moim autko to samo występuje od roku, jak autko postoi tydzień to po odpaleniu szum i trzaski i prawdopodobnie wiem gdzie go boli.
    zauważyłem że pokręcę kierownicą zarazem naciskając klawisze na kierownicy po chwili wszystko wraca do normy. może przypadek, ale miałem to już parę razy.
    podejrzewam że mam uszkodzoną chyba jakąś taśmę łączącą się z kierownicą i robi zwarcie. podobnie kiedyś miałem w volvo s80.
    muszę jechać do elektryka ale brak czasu, poza tym przyzwyczaiłem się do tego
    ale w końcu trzeba będzie to sprawdzić..

BMW
    E65 735i
    Muszę sprawdzić z tą kierownicą, ale myślę, że to co innego bo u mnie nawet nie można wyłączyć radia. :|

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65 740i
    aaa to faktycznie raczej coś innego...

Początkujący Użytkownik Awatar ssosnaa
    BMW
    e38 740i ex.E65 735i. ex e39 523iA
    tak jak czytałem na tym forum bez L7 mamy końcówki w radiu dwie. można je wymieniać na allegro są fachowcy. one odpowiadają głośnikom przednim i tylnim. a wzmacniacz co mamy koło navi jest od suboferów w podłodze. umnie jest padnięta jedna końcówka i lewa strona nie gra. można to obejść omijając ASK podłączajać pod niego wzmacniacz. było na forum.

BMW
    E65 735i
    U mnie jest L7. A tak pozatym zauważyłem że Nie działa zmieniarka w sensie nie chce odczytać płyt. Tak jakby czyta ale nie włącza nagrania. Radio przerywa i stuka trzeszczy. Nie można go wyłączyć samo się włącza po sekundzie. A i najważniejsze po wyjściu z auta cały czas pali się wyświetlacz. Dopiero odłączenie czytnika navi powoduje że po zapilotowaniu gaśnie... Może sprawcą tego wszystkiego jest czytnik ... ?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 728, E39 523, E53 3.0i
    Podepnę się pod temat. U Mnie problem jest tylko na FM. Łapie stacje, natomiast podczas słuchania gubi zasięg i trzeszczy. Czy tak jak w e38 antena FM jest w słupku ? Czy tak jak w e60 moduł diversity ? Czy szukać gdzieś indziej ?
    e38 728, E39 523, E53 3.0i

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    E65 3.0D

Cytat Zamieszczone przez czerwony16 Zobacz posta
    Podepnę się pod temat. U Mnie problem jest tylko na FM. Łapie stacje, natomiast podczas słuchania gubi zasięg i trzeszczy. Czy tak jak w e38 antena FM jest w słupku ? Czy tak jak w e60 moduł diversity ? Czy szukać gdzieś indziej ?
    W e65 jest diversity, tylny slupek strona kierowcy, w tym samym miejscu jest tez wmacniacz ? lub cus podobnego, podlaczane to jest do anteny w tylnej szybie. W kazdym razie wszystko masz w tym slupku.

BzYQ u Ciebie mi to wyglada na przerwe w swiatlowodzie, dalbym bajpas zamiast czytnika navi. I zobaczyl co sie bedzie dzialo. W zmieniarce tej z przodu auta nie da sie chyba zastosowac bajpasu wiec tylko podmiana pokaze czy to jej wina.
    Ostatnio edytowane przez pokolacji ; 07-11-2022 o 16:03

Uprawnienia umieszczania postów