Witam jak w temacie ,musze kupić jakiegos vana , myslę o autach ,które wymieniłem w tytule.
Może ktoś z Was ma jakies doświadczenia jeżeli chodzi o eksploatację ww modeli ,najlepiej diesli :)
Prosze o mądre wnioski
Pozdrawiam :)
Witam jak w temacie ,musze kupić jakiegos vana , myslę o autach ,które wymieniłem w tytule.
Może ktoś z Was ma jakies doświadczenia jeżeli chodzi o eksploatację ww modeli ,najlepiej diesli :)
Prosze o mądre wnioski
Pozdrawiam :)
vw sharan - niech Cię ręka Boska trzyma zdala od tego auta :) w moim przypadku Sharan po fl dwa razy wymieniana turbina.... zawieszenie masakra (lecz wygodne) środek szybko się niszczy, zacinające się płyty nawigacji, psujący się schowek na środku deski rozdzielczej ( nie widziałem w żadnym sharanie sprawnej klapki). Bierz Toyotę i to już :) bez namysłu :)
edit: aha i jeszcze rozrząd mi się sypną ....
Radośc z Jazdy :)
A myślałeś o Renault Espace? Mam takiego z 3.0 V6 200KM LPG wersję Grand. Żadna beemka nie dała mi tyle komfortu w podróży po europie co ten Van :] Pakuję i jadę.. Na awaryjność też nie narzekam..
Sharana odradzam.. mały.. Ewentualnie Galaxy ale po roku 2002..
Mam na myśli Galaxy z rocznika 2002 w zwyż ,są takie o kosmicznej mocy 115km TDI :)
Miałem okazje kupić Citroena C8 ,ale podobno sie psuje codziennie :)
Grand Espace ,moze byc ciekawym samochodem ,nie znam tych aut Zauwazyłem też ,że Toyoty Avensis Verso są nie drogie dlatego tak wpisałem w tytule.
uwazaj na te espace szczególnie na silniki 2,2 i 3,0 dci. Ponoć strasznie niedopracowane są te silniki.
codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P
Szukaj wersji Grande Initiale Paris w wersji 3.5 V6 245KM, a zobaczysz co to komfort przebijający E38 :D
Rzeczywiście silniki dieslowskie przedliftowe w Espacach nie wyszły... Dlatego rocznik 2005 wzwyż.. Ja i tak jak będę na zmianie Vana, to kupie 3.5 V6..
Nie wiem jak ja to mogę napisać ale bym kupił toyote.Kumpel ma i jest mega zadowolony. A np o X5 nie myślałeś? Co prawda nie van ale też w miarę przestrzenne auto
Dzuda , jeżeli chodzi o przestrzeń toX5 to totalna poracha ,ostatnio miałem dla porównania VW Tuarega i VW bije pod względem przestrzeni X5.
Ale nie ważne ,ja potrzebuje vana ,a X5 na pewno nim nie jest ,jak sie przyglądam vanom ,to sa bardzo zuzyte ,nie wiem co ludzie z nimi robią :)
Elvis, ludzie Vanów używają. To jest auto użytkowe, którego celem jest wożenie dzieci z punktu A do B.. A jak wiadomo.. dzieci, foteliki, wycieczki = syf :P A niejednokrotnie (w moim akurat przypadku), z uwagi na przestrzeń - wożenie sporych ładunków.
Mój dupowóz ;)
Mam okazję naprawiać sharany i galaxy. Klima to wielki niewypał. A te szklarnie na kółkach w lecie dają popalić.
Jak szukasz bezawaryjności to zdecydowanie japończyki.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein