Witam,dzis zapaliła mi sie kropka przy przebiegu dziennym !,co moze byc tego przyczyną???
Witam,dzis zapaliła mi sie kropka przy przebiegu dziennym !,co moze byc tego przyczyną???
O ile pamiętam było kilka przyczyn. Jedną z nich był padający aku. Poszukaj na forum było wiele razy o tym.
Aku z tamtego roku,wczoraj bawiłem sie zegarami tymi testami moze coska zgrzebałem !
Kropka to manipulation point. Problem może leżeć w połączeniu między licznikiem a modułem świateł. Może być różnica w kodowaniu. Przebieg lub vin inny w lcm niż ike. Trzeba by podpiąć pod kompa i zobaczyć o co się pluje licznik. Skasować błąd. Jak będzie błąd na sumę kontrolną to już gorzej. Zdejmij klemę i zobacz co się będzie działo.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
Witam , kologo to nie zaden akum tylko wez na 15 min rozłacz klemy i jak sie da to polacz je razem, blad zniknie. A jak nie zniknie to tez nie ma stresu to nic poważnego
Bierzun , Siódema to nie Fiesta : ) Tu ma WSZYSTKO grać;)!!
aha no faktycznie , tylko od zawsze zastanawia mnie fakt czemu w siudemach ciagle pali sie abs? moze ktos mi podpowie czy to bolączka tego?
puchną węże chłodnicy, cieknie wspomaganie ( szczególnie z przewodu w srebrzance) montowanego do przekładni, wypalają sie piksele w liczniku....wiec ogólnie błąd typu kropka czerwona uważam za mało istotnym....ale tak do konca wcale nie jest bo moze miec gdzie pobór prądu który wyładowuje mu akum i byc moze wystarczy go tylko doładowac, albo samochód robi małe przebiegi.....MOJE SKROMNE SUGESTIE...