-
Doświadczony Użytkownik
Jeśli masz umiejętności jak naprzykład ja :D jazda ze szperą jest lepsza i bezpieczniejsza auto bardziej przewidywalne i łatwiejsze w prowadzeniu które jednak wymaga pewnej wprawy i wyczucia ale jeśli ją masz to nie zwracasz uwagi na to i jedziesz nie myśląc nawet o tym.
Prosta sprawa rzucanie na różnicówce nie ma sensu auto jedzie normalnie tyle że jedno koło piszczy proporcjonalnie do kierunku skrętu,
2. Drift "sprzęgłówką" też nie lepszy ten most jest bardzo zdradliwy auto może nie iść w poślizu nagle dwa koła złapią i cię przykładowo obróci, inna akcja wyprowadzisz pozornie nagle coś się stanie i znowu jesteś bokiem...
Koledzy chcecie sprawdzić mosty?
Most ze szperą:
Podnieście swoją siódeme bok lub za dyfer by koła były w górze i poprostu wystarczy zakręcić kołem jeśli auto jest jednym kołem w powietrzu nie powinno być możliwości przekręcenia jeśli dwa koła wiszą to po kręceniu jednym drugie również się kręci.
Dyfer różnicowy koła w powietrzu kręcąc kołem w lewo drugie kręci się w prawo,
Dyfer "sprzęgłowy" Występują równie dobre do driftu jak na szperze oraz bardzo zdradliwe zależy na ile nm. ma sprzęgła
Sprawdzenie: mając dwa koła w górze kręcąc jednym drugie nie reaguje.
Nie każde 735 ma szpere jeździłem na różnych mostach i zdecydownie twierdze że jazda na szperze to coś pięknego jednak dodam że na lodzie nawet na 25 % ciężko skręcić dlaczego? Ano dlatego że tylnie koła trzymają i żadne nie ma zamiaru popuścić a przyczepność jest za mała by wytworzyć odpowiednią siłe nie wspominam już o szprzerzee 100% + śnieg/lód mając na myśli kierowcę nie driftera :D
Mam na mysli małe prędkości poprostu auto leci na sówa ze skręconymi kołami w takim przypadku nie chamujemy lekko zmieniamy kąt skrętu i można zaciągnąć ręczny lub dodać lekko gazu to już sposób na ratowanie się by nie uderzyć w coś.
Myślę że pomogłem jednak za bardzo się rozpisałem.
Ostatnio edytowane przez ManiacDrifting ; 16-10-2011 o 22:22
-
Zaawansowany Użytkownik
wyczerpująco super info dzieki
Uprawnienia umieszczania postów