Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Problemy z układem chłodzenia m60b40...:/

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    I am sentenced to E32 Vip Awatar Dawid86
    BMW
    BMW 730i E32 M30B30 10.93r.
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77 Zobacz posta
    No i właśnie chodzi o to żeby pracowała dłużej prawda?
    Dokładnie tak i z punktu konstrukcyjnego wynika, że z metalowym wirnikiem powinna wytrzymać dłużej :)
    BMW 7 FOREVER
    Cars are my drugs.

Początkujący Użytkownik Awatar marlbor
    BMW
    szukam
    witam

mnie dopadła zmora z ubywającym płynem chłodniczym: a wszystko zaczęło sie tak. (E38 728i)
    komunikat na kompie - sprawdzenie wycieków Na początku pęknięty kruciec (wymieniony) niby ok, poźniej problemy z ogrzewaniem (wymienione elektrozawory) - ogrzewania działa poprawnie i niestety znów pojawia sie "ulubiony" komunikat na kompie - po 2 dnich obserwacji zauważyłem ze płyn ucieka przez zakręcony korek (mokry od płynu i jakby trochę odkręcony ) -> wizyta u mechanika sprawdznie innych miejsc w poszukiwaniu wycieków sprawdzenie na obecność CO2 (wszystko ok) sprawdzenie puchnących węzy, odpowietrzony układ - wymieniony korek od zbiornika wyrównawczego. (wszystkie objawy sprawdzane w normie) oczywiscie uzupełnony płyn. Kolejne dni i kolejny raz komputer świeci sie na czerwono - dolano płynu przejechane kilka km i znów komunikat sie pojawia dolane po raz kolejny. Dodam, ze jak odkrecam korek od silnika to jest "Smietana" ale jeżdze obecnie 14 km dziennie 7 w jedna i 7 w drugą strone i mam walniętą sondę lamda 2 rzędu

jakies sugestie?
    http://imageshack.us/g/593/dscn8064.jpg/ - narazie tak ale walczymy ....

Uprawnienia umieszczania postów