witam
mnie dopadła zmora z ubywającym płynem chłodniczym: a wszystko zaczęło sie tak. (E38 728i)
komunikat na kompie - sprawdzenie wycieków Na początku pęknięty kruciec (wymieniony) niby ok, poźniej problemy z ogrzewaniem (wymienione elektrozawory) - ogrzewania działa poprawnie i niestety znów pojawia sie "ulubiony" komunikat na kompie - po 2 dnich obserwacji zauważyłem ze płyn ucieka przez zakręcony korek (mokry od płynu i jakby trochę odkręcony ) -> wizyta u mechanika sprawdznie innych miejsc w poszukiwaniu wycieków sprawdzenie na obecność CO2 (wszystko ok) sprawdzenie puchnących węzy, odpowietrzony układ - wymieniony korek od zbiornika wyrównawczego. (wszystkie objawy sprawdzane w normie) oczywiscie uzupełnony płyn. Kolejne dni i kolejny raz komputer świeci sie na czerwono - dolano płynu przejechane kilka km i znów komunikat sie pojawia dolane po raz kolejny. Dodam, ze jak odkrecam korek od silnika to jest "Smietana" ale jeżdze obecnie 14 km dziennie 7 w jedna i 7 w drugą strone i mam walniętą sondę lamda 2 rzędu
jakies sugestie?

Odpowiedz z cytatem