Up. Warto przeczytać, jak ktoś ma kłopot z sondami.
Teraz to mam już zamęt we łbie. Części do beemwu pe el sprzedało mi sondę z numerem części 0 258 003 810 (LS3810) jako sondę dedykowaną do M60B40. Na pudełku rzeczywiście takie numery a w środku sonda z oznaczeniem LSH24 (czyli zdaje się uniwersalna), tyle że zrobiona z gotową wtyczką.

Zadzwoniłem do ww. sklepu i powiedzieli, że BOSCH przysłał im tak i że to jest dedykowana do tego silnika w tym aucie, a że wrzucają tam do pudełek coraz tańsze badziewie, to nie ich wina i ta sonda w BOSCHu teraz jest dedykowana z tym numerem (LSH24).

Zadzwoniłem w takim razie do BOSCHa i pogadałem z dwoma konsultantami. Od pana z katalogiem na cały świat dowiedziałem się, że sonda 0 258 003 810 jest uniwersalna a do M60B40 powinna iść dedykowana 0 258 986 503.

Od pana z katalogiem na Europę dowiedziałem się, że sonda z numerem 0 258 003 810 jest dedykowana, ale do czterocylindrowego BMW 316i. a sonda z numerem 0 258 986 503 jest dedykowana, ale tylko do M60B30 bo BOSCH nie ma i od dawna nie miał w swojej ofercie sondy do 4.0. Powiedział jeszcze, że żadna z nich nie będzie pasować do M60B40 i obydwie mają różniące się od siebie parametry (jakie - nie powiedział, ale może jak ktoś pisał np. moc grzałki).

Do tego wszystkiego sklep czesci do bmw pe el (i inne sklepy) sprzedaje sondę 0 258 986 503 jako sondę uniwersalną z wtyczką do samodzielnego lutowania.

Czy ktoś to potrafi jakoś konstruktywnie poradzić mi, co kupić? Sondy LSH24 wywalam właśnie z auta. Po 70 000 km nie robią dobrej roboty.
Chciałbym uniknąć oryginału. Może jakieś NGK jest prawdziwie dedykowane albo inne FAE czy HELLA?

Poradźcie bo juz wity opadają, a niedługo mam termin w serwisie i muszę do tego czasu coś wymyślić.