-
Konto zablokowane
Wymiana silnika 3,5 na 4,4???
Czy ktoś z Was wymieniał silnik w E38 z 3,5 na 4,4?
Proszę napisać czy oprócz zmiany silnika musiałbym coś jeszcze wymienić.
Jeśli zły dział to proszę o przeniesienie.
Ostatnio edytowane przez BOSS ; 10-10-2011 o 23:13
-
Smerf Czepialski
A czy skrzynia nie jest też inna?
-
Zaawansowany Użytkownik
skrzynia podejdzie, potrzebujesz jeszcze przeplywke i kompa naturalnie
-
Konto zablokowane
Zastanawiam się co zrobić,robić remont silnika i będę wiedział co mam,czy kupić drugi silnik (w ciemno) 3,5 lub 4,4 (o ile wszystko będzie pasowało)
-
Doświadczony Użytkownik
skrzynia podejdzi ale w 3.5 montowali słabsza odmiane 5hp24 więc dobrze to przemyśl :) ale frajdy bedzie na pewno wiecej i jak pisali przepływka inna
-
Zaawansowany Użytkownik
nie baw sie w remont, kupuj uzywke tylko nie taka najtansza na allegro i najlepiej z gwarancja na np miesiac czy chociaz 2 tygodnie i po klopocie
-
Konto zablokowane
Znalazłem 2 gości (zaufanych)ponieważ polecił mi ich kolega z forum,na oba silniki dają mi 30 dni gwarancji rozruchowej,jutro jadę do mechanika po zwrot pieniędzy,usłyszał parę ostrych słów i powiedział mi że zwróci pieniądze,jestem przekonany że on naprawiając mój silnik musiał coś zje......ć,będę informował Was o dalszym biegu wydarzeń :),ja rozumiem że silnik w każdej chwili może się zepsuć ale po remoncie zrobiłem tylko 100 kilometrów i silnik się zatarł choć olej był.
-
Zaawansowany Użytkownik
rzadko sie zdarza, zeby po 100km zatarl sie silnik - jesli jest po remoncie. Oczywiscie wnioskuje ze docierales go poprawnie. Natomiast niekoniecznie musi byc to wina mechanika - mogl tez powstac problem z wada fabryczna jakiegos elementu ktory wymieniales - co spowodowalo zatarcie silnika.
-
Zaawansowany Użytkownik
Co rozumiesz przez poprawne docieranie silnika, bo jest co najmniej kilka szkół na ten temat. Zreszta jakby go nie docierac po 100km nie ma prawa się zatrzeć. W jakies wady fabryczne nie wierze, z takim przypadkiem sie jeszcze w życiu nie spotkalem przynajmniej. Remont V8 to nie jest prosta sprawa dlatego ja bym sie w go nie bawił..
-
Konto zablokowane
Wszystko jest możliwe,nie mówię że nie ale to mnie dziwi że nagle po odbiorze to się stało,dziś widziałem się z bratem i dowiedziałem się kilka rzeczy o tym mechaniku a dokładnie pojechał do niego bo miał problem z gazem a ten mechanik zakłada instalacje gazową,przy odbiorze brat dostał szoku bo mechanik krzyknął mu 750 zł za naprawę,brat więc zapytał co pan wymieniał itp to mechanik mówi wymieniłem to i to a brat pyta czy na pewno,mechanik twierdzi oczywiście....brat mówi to ja panu coś pokaże...parownik jest ten sam ponieważ zaznaczyłem go markerem,i jeszcze kilka innych rzeczy,jakiś czas później rozmawiałem z kumplami i twierdzą to samo że to oszust,niby zrobi samochód ale polowa części jest stara a bierze pieniądze za niby wymienione części,niektórzy się nie znają i ten numer mu przechodzi,brat nie zapłacił mu pieniędzy i zabrał samochód.A wracając do mojego problemu to jazda była spokojna,nie przeciągałem autka,nie przekraczałem 140 km/h.
Uprawnienia umieszczania postów