Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: [e32] amortyzatory tył

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Michael aż takich ugięć koła nie będzie,ale o to chodzi z tymi siłami poprzecznymi tak jak rozrysowałeś,jeszcze brakuje strzałek :).Wahacz jest podtrzymywany przez łącznik,gdyby nie było tej "ósemki" (jest zużyta) wtedy cały wahacz przesuwałby się na dwóch tulejach przy silnym skręcie lub koleinie,nr 2:
    http://autolech.com.pl/galerie/l/lac...mw-e32_392.jpg
    Objawy opisał kolega wilk9585.
    "Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E32 735i
    Panowie co powiecie na amortyzatory Delphi? Mam okazje kupić nowe za 450zł? Nie miałem z nimi kontaktu więc wolę zapytać..

edit:
    co powiecie jeszcze na meyle za 184zl?
    http://motoallegro.pl/amortyzatory-b...4.html#gallery
    Ostatnio edytowane przez Dread ; 13-10-2011 o 09:21
    Pozdro Dread!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW E32 750iL
    Nie polecam tylnych górnych poduszek amorów meyle HD wybiły się po około 10tyś km,,,założyłem stare orginalne które wymieniłem profilaktyczne i smigają już kolejne 3 lata bez zarzutu.

A łącznik o którym tu mowa spełnia kilka funkcji pierwsze to to że utrzymuje wachacz w prawidłowej pozycji zwłaszcza jeśli posiada tuleje pływające
    drugie to to że zmniejsza obciażenia przenoszone na tuleje podczas gwałtownego przyspieszana lub hamowania
    Pozdro

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 740i
    Panowie pytanie:
    Miałem założone amory edc z tyłu wymieniłem je na amory TRW i sprężyny KF wiadomo osłony odboje mocowanie amora i podkładki pod sprężyny nowe. Wymieniełem ponieważ amorki edc zużyły sie kompletnie i w stosunku do przody tył siedział niesko. Po wymienie na nowe jest to samo a nawet ciut niżej z tym że lepiej sie prowadzi powiedzcie mi co może być nie tak.
    Bayerische Motoren Werke AG
    мой дорогой Чёрный бумер

Vip Vip Awatar jarek88
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Blog
    20
    nowe spreżyny sa shit kupiłem nówki springi po rozebraniu okazało się ze nowe spreżyny są takiej samej długości jakiej była uszkodzona sprężyna czyli jakieś póltora zwoju krótsza
    Porównywałeś długość nowej i starej ?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 740i
    tak stara była dłuższa ale amortyzator edc był niższy od tego co kupiłem. do zawieszenia edc są ine springi.
    Bayerische Motoren Werke AG
    мой дорогой Чёрный бумер

Uprawnienia umieszczania postów