Przesiad³em siê z 2.8 M52B28 w manulu do M60B30 (3.0) w automacie.
W 16 zmie¶cisz siê z palcem w d.... a 218 koni to nie jest za ma³o - wystarcza, ¿eby sobie grubo ponad 200 autostrad± lataæ bez wiêkszych przeszkód i nie przeszkadza w je¼dzie po mie¶cie. 2.8 bêdzie tañsze w utrzymaniu... ale 7er bez V-ki pod mask±.... ? ;p
Plusem i to zdecydowanym ka¿dej jednej V-ki jest to, ¿e zbiera siê od samego do³u... M52B28 to dobry motor... aczkolwiek nawet na zmiennych fazach rozrz±du nigdy nie bêdzie zbiera³ siê tak dobrze od do³u. Nie w tak ciê¿kiej budzie jak e38. W e36 lata³ nisko... aczkolwiek pozostawia³ jeszcze trochê do ¿yczenia.
Je¶li nie chcesz sobie pluæ w brodê... to szukaj czego¶ co ma V pod mask± - 3.0, ewentualnie 3.5 (na vanosie ju¿ jest).
W zasadzie... to ja sobie szuka³em auta inaczej:
1) podgrzewane fotele i klimatronic (bez tego ani rusz)
2) webasto (ciep³olubny jestem ;p)
3) wersja long (to szukanie wiatru w polu, ale stara³em siê ;p)
4) wersja bez nivo (kompletne zawieszenie kupisz za nieca³e 2 ko³a razem z amorami)
5) skóra, automat, elektryka - bez elektrycznych foteli, bez telefonu
takie co¶ uda³o mi siê dopa¶æ... i jestem zadowolony, aczkolwiek po tym co widzia³em w kraju.... po obejrzeniu jakiego¶ kondoma w którym chyba co¶ zdech³o albo kogo¶ zastrzelili... to normalnie wyperswadowa³em panu, ¿e ma oddaæ kasê za dojazd bo takiej "ig³y" to ja ogl±daæ nie chcê (podpowiem, ¿e na pewno dzia³a³y kontrolki na zegarach - ma³o która siê nie ¶wieci³± ;p) a w aucie ¶mierdzia³o tak od stada meneli dworcowych...
na mobile de znalaz³em sobie to co mam... da³em za to 7 ko³a + op³aty i naprawy - w 12 siê zamkn±³em, ale wiem co mam i co go boli, poza tym w tym aucie niczego nie brakuje - wszystko jest na miejscu i nie jest zniszczone

Odpowiedz z cytatem